Приштина: Демонстрације против ЗСП и споразума о граници са ЦГ

Испред зграда Владе и парламента самопроглашеног Косова у центру Приштине активисти Алијансе за будућност Косова, радикалног албанског покрета "Самоопредјељење" и Грађанске иницијативе НИСМА синоћ су поставили шатор, поручивши да ће у њему дежурати све до смјене кабинета премијера Исе Мустафе и расписивања ванредних парламентарних избора. Организациони одбор протеста најавио је да ће започети масовно окупљање […]

уторак, фебруар 23, 2016 / 08:28

Испред зграда Владе и парламента самопроглашеног Косова у центру Приштине активисти Алијансе за будућност Косова, радикалног албанског покрета "Самоопредјељење" и Грађанске иницијативе НИСМА синоћ су поставили шатор, поручивши да ће у њему дежурати све до смјене кабинета премијера Исе Мустафе и расписивања ванредних парламентарних избора.

Организациони одбор протеста најавио је да ће започети масовно окупљање демонстраната с циљем спречавања одржавања сједнице парламента на којој би требало да Хашим Тачи буде изабран за новог предсједника самопроглашеног Косова.

Шатор је постављен као мјера предострожности јер је раније данас из сједишта Тачијеве Демократске партије Косова процурила информација да ће изборна сједница парламента бити одржана у сриједу, 24. фебруара и да је Тачи једини кандидат за предсједника самопроглашеног Косова.

За данас је најављено велико окупљање демонстраната у центру Приштине и, како се истиче у саопштењу, демонстрације неће бити прекидане све до испуњења захтева.

Организатори протеста су поновили да су захтјеви опозиције – смјена Владе и поништавање бриселског споразума о заједници српских општина и споразума о демаркацији границе са Црном Гором.

Истовремено, у свим већим центрима, укључујући и Приштину, на фасадама зграда исписани су погрдни графити упућени Мустафи.

Посљедњи рок за избор предсједника самопроглашеног Косова истиче 5 марта.Оставите одговор