11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Примјер како Монтенегрини системски врше азбукоубиство

Азбукоубиство у Српској ће личити на оно што се дешава у Црној Гори сада, гдје државна телевизија већ одавно програмски врши "истрагу ћирилице". Па и у случају културе у Херцег Новом, која се опире

петак, април 6, 2018 / 05:45

ХАПС фестивал, као ријетко који фестивал који је финансирала Влада Српске (ОК фест, Фестивал 84, Демофест, Фестивал младог глумца "Заплет", Фестивал анимираног филма, Дукат фест… допуните списак сами), има медијску галантерију на азбуци.

То није нешто што се допада уређивачкој политици тзв. Радио-телевизије Црне Горе, па је при првој објави ХАПС-овог саопштења које слиједи касније, на брзу руку употријебила оно што организатори користе за своју промоцију, те је брже – боље замијенила фотографијом организатора (немају ћирилицу на челу) насловљеном са Састанак поводом ХАПС-а.

Но, како српски хакери кажу "кеш" је сачувао и на њиховом сајту и другдје по претраживачима (овај пут нећемо рећи "срч енџинима"), још дуго првобитну слику, која нестаје када отворите чланак. Док у Црној Гори монтенегринска власт Мила Ђукановића (некада великог Србина и борца за "Југославију без Милошевића") намјерно и по плану и програму врши азбукоубиство, те развија мржњу према Србији и Русији, наше власти и културне институције то раде стихијски. Као и све друго: без свијести, запуштено, по инерцији фондација земаља НАТО које финансирају културу Српске.

Но, резултати су им више него успоредиви, па тиме завршавамо и упућујемо љубитеље културе да у Црној Гори и поред свега још увијек постоје умјетници и културни радници који се не одричу ни Косовског, ни Његошевог завјета. Са њима треба остваривати сарадњу и у Министарству то вредновати приликом одобравања пројеката.

Треба…

Херцег Нови – српски излаз на море

Херцегновске априлске позоришне свечаности – 23. ХАПС трајаће од 16. до 30. априла, а концепт је дефинисан насловом "Позориште и бајке".

Пет вечерњих представа и још три представе у склопу ХАПС-а стижу из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе, а планирани су и богати пратећи програми.

ХАПС ће у сарадњи реализовати Јавна установа културе Херцег-фест и титулар фестивала Херцегновско позориште, уз финансијску подршку Општине Херцег Нови и градске Туристичке организације.

У оквиру ХАПС-а планирано је пет вечерњих представа: 16. април – Фистик или сан о сунцу, мјесецу и још неким ситницама, Народно позориште Сарајево, 17. април – Шћери моја, Црногорско народно позориште, 26. април – За умријет од смијеха, театар "Ругантино" и Казалиште "Планет арт" Загреб, 28. април – Бајкохолик, Позоришна трупа У.Р.А. Београд, 30. април – И живјеле су сретно…?, ГК Сцена "Горица” Велика Горица

Све вечерње представе биће игране у Дворани Парк, са почетком у 20:30 сати.

ХАПС-ић је након извјесне паузе опет дио фестивала, као снажна подршка едукацији најмлађе позоришне публике. Ове године обухвата три представе: 18. април – Бајке мог детињства, Позориште лутака "Пинокио", Земун; 24. април – Вук и седам јарића у музеју бајки, Дјечје позориште Републике Српске, Бања Лука; 27. април – Модро благо, Градско позориште Подгорице.

Дјечје представе у Дворани Парк планиране су од 19 сати.Оставите одговор