Приказан нови модел који ће се производити у Крагујевцу

Потпредсједник Владе Србије и министар економије Млађан Динкић са сарадницима посјетио је дизајн центар Фијата -Центро Стиле у Торину, гдје му је премијерно представљен нови модел аутомобила који ће се производити у Крагујевцу. Аутомобили ће се производити у двеиј верзије – са пет и седам сједишта. Ово је прва делегација из Србије која је, на […]

недеља, октобар 10, 2010 / 15:19

Потпредсједник Владе Србије и министар економије Млађан Динкић са сарадницима посјетио је дизајн центар Фијата -Центро Стиле у Торину, гдје му је премијерно представљен нови модел аутомобила који ће се производити у Крагујевцу.

Аутомобили ће се производити у двеиј верзије – са пет и седам сједишта.

Ово је прва делегација из Србије која је, на позив потпредсједника Фијата Алфреда Алтавиле, имала прилику да уживо види нови Фијатов модел чија ће тест производња почети за годину дана, саопштило је данас Министарство економије.

Како се подсјећа у саопстењу, менаџмент Фијата љетос је одлучио да се производња нових модела базирана на платформи Л0 смјести у крагујевачку фабрику аутомобила и убрзају активности за почетак производње у Србији.

„Данас смо имали први пут прилику да видимо нов модел Фијатовог аутомобила који ће се у Србији производити за читав свет и могу да кажем да смо одушевљени. Он заиста сјајно изгледа, има типичан модеран италијански дизајн. Обећао сам потптредседнику Фијата Алтавили да ћу бити први купац новог модела када буде изашао са трака у Крагујевцу, а сигуран сам да ће Крагујевчани бити поносни што се управо у њиховом граду производи овако леп аутомобил”, изјавио министар Динкић након што је уживо видио нови модел у Фијатовом дизајн центру.

Пробна производња новог модела кренуће за годину дана, а масовна, серијска производња на прољеће 2012. године.Оставите одговор