Приједор: За рјешавање проблема водоснабдијевања у три насеља 2,5 милиона КМ

Градска управа Приједор предузима значајне кораке како би мјештани насеља Велико Паланчиште, Каваниште и Стари воћњак/Горњи Орловци у што скорије вријеме ријешили дугогодишњи проблем водоснабдијевања.

уторак, август 30, 2022 / 13:30

Начелник Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове Драгослав Кабић истиче да је то проблем који траје деценијама и који је требао давно бити ријешен, а да је ова актуелна власт предузела и конкретне кораке да то питање ријеши. На тај начин желимо пружити добру подршку мјештанима тих насеља да могу да остану на том подручју будући да ће им бити ријешено то основно питање егзистенције-питка вода.

"Тачно је да мјештани поменутих насеља немају уредно водоснабдијевање, у ствари немају никакво водоснабдијевање са градске водоводне мреже. Ове године, планирали смо , и у нацрту ребаланса буџет,а обезбиједили средства за изградњу водоводне мреже у насељима Велико Паланчиште, Каваниште и Стари воћњак/Горњи Орловци. То су пројекти вриједни 2,5 милиона КМ и ми ћемо, чим се створе услови односно чим се усвоји приједлог ребаласа буџета, расписати јавни позив за избор извођача", истакао је Кабић.

Вршилац дужности директора Водовода Драган Стаменић је истакао да је ово предузеће припремило пројектну документацију . Конкретно у насељу Стари воћњак је предвиђено да се за 280 кућа изведе око 15 километара водоводне мреже са кућним прикључцима гдје ће домаћинства добити у сваком дворишту шахт, водомјер и прикључне елементе, а у склопу пројекта је да се изведе једна пумпна станица и резервоар од 40 кубика. Што се тиче Каваништа ту је предвиђено да се споји око 70 домаћинстава на градски систем, а у насељу Велико Паланчиште око 40 километара водоводне мреже, три пумпне станице и два резервоара гдје ће бити спојено око 250 домаћинстава.Оставите одговор