Преминуо генерал Милан Гверо

У Београду је синоћ преминуо Милан Гверо, некадашњи замјеник команданта за морална, законска и вјерска питања у главном штабу Војске Републике Српске. Милан Гверо се 2005. године предао, Хашком трибуналу гдје је био осуђен на пет година затвора због злочина против човечности у Сребреници. Ослобођен је 2010. године након што је одслужио више од две […]

понедељак, фебруар 18, 2013 / 14:17

У Београду је синоћ преминуо Милан Гверо, некадашњи замјеник команданта за морална, законска и вјерска питања у главном штабу Војске Републике Српске.

Милан Гверо се 2005. године предао, Хашком трибуналу гдје је био осуђен на пет година затвора због злочина против човечности у Сребреници. Ослобођен је 2010. године након што је одслужио више од две трећине пресуђене казне. Милан Гверо рођен је 1937. године у Мркоњић Граду. Вријеме и мјесто сахране биће накнадно саопштено.

Милан Гверо рођен је 1937. у Мркоњић Граду. Средњу школу је завршио у Бањалуци, а Војну академију у Београду. Докторирао је на тему социологије породице.

Почетком 90-их година 20. вијека био је портпарол у Секретаријату СФРЈ за народну одбрану.

Током рата у БиХ Гверо је, у рангу генерал-потпуковника, био помоћник команданта ВРС Ратка Младића. У ВРС је био и на функцији начелника Сектора за морал, информисање и правне послове.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор