Предизборни вашар

Лијепо је на Тргу Крајине у Бањој Луци на први дан предизборне кампање. Граја и насмијани политичари на све стране. Пролазимо прво поред тезге Демократског народног савеза. Пар партијских застава, плакат на којима препознајемо министра Чубриловића, без гужве. Већина ,, гужве" се концентрисала нешто мало даље, гдје су прве плакате љепили, коалициони партнери поменутог ДНС […]

уторак, септембар 14, 2010 / 12:20

Лијепо је на Тргу Крајине у Бањој Луци на први дан предизборне кампање.

Граја и насмијани политичари на све стране. Пролазимо прво поред тезге Демократског народног савеза. Пар партијских застава, плакат на којима препознајемо министра Чубриловића, без гужве.

Већина ,, гужве" се концентрисала нешто мало даље, гдје су прве плакате љепили, коалициони партнери поменутог ДНС (ако не питамо Јована Хаџи Митровића) лидери Савеза независних социјал-демокрта.

Већ око штанда владајуће партије се било тешко кретати, због многих који су се јагмили за црвене мајице са исписаним порукама СНСД. Неколико метара од штанда, ко се успио пробити кроз обруч од камермана, новинара и симпатизера, могао је посматрати како на импровизовани стуб, са ружом на врху, Никола Шпирић, Небојша Радмановић, Милорад Додик и Игор Радојичућ лијепе плакате са својим визионарским лицима.

Весеље надглашава и дочарава комби СНСД, са разгласом, који неуморно највљује прве страначке активности кандидата.

Огласни камион СНСД from Frontal.RS1 on Vimeo.

На звук из мегафона камиончића СНСД, на почетку Господке улице одговара музички систем Партије демократског прогреса. ПДП, чули смо, има и своју пјесму ,,Бања Лука може боље".

Не недостаје камермана и новинара ни коалиционим партнерима СДС и СРС РС, којих није било на Тргу, те су Младен Иванић, Бранислав Бореновић, Слободан Наградић…бар пола сата давали изјаве. Расположење се могло мјерити са оним СНСДовским: Људи су прилазили и поздрављали се и грлили се са предсјеником ПДП.

Друге страначке тезге нисмо примјетили.

На излазу према Јеврејској улици, штанд Гласоматра. Пише: Сазнајте која вам странка највише одговара. То сте могли урадити на лицу мјеста.

Трга Крајине се је убрзо добио свакодневни изглед.

Трг Крајине: Почетак предизборне кампање from Frontal.RS1 on Vimeo.Оставите одговор