Предао се "краљ спама"

Санфорд Волис, познат као "краљ спама", предао се агентима ФБИ у Калифорнији. Тужиоци наводе да је направио програм који је пробио Фејсбукове филтере спама и навео кориснике да доставе податке са својих налога, јавља Би-Би-Си. Г. Волис негира оптужбе за које је запријећена затворска казна до 10 година. Пуштен је уз кауцију од 100 000 […]

недеља, август 7, 2011 / 08:57

Санфорд Волис, познат као "краљ спама", предао се агентима ФБИ у Калифорнији.

Тужиоци наводе да је направио програм који је пробио Фејсбукове филтере спама и навео кориснике да доставе податке са својих налога, јавља Би-Би-Си.

Г. Волис негира оптужбе за које је запријећена затворска казна до 10 година. Пуштен је уз кауцију од 100 000 долара.

Тужиоци кажу да је Волисов програм постављао поруке на зидове корисника Фејсбука – наводно од пријатеља – наводећи кориснике да посјете вебсајт који би затим купио њихове податке са налога.

Подаци су потом прослијеђивани на повезани веб сајт који је Волису обезбиједио "значајну зараду", стоји у оптужници.

Програм је такође извлачио спискове пријатеља корисника Фејсбука и постављао спам поруке на њихове зидове.

Око пола милиона налога на Фејсбуку доведено је у неприлику од новембра 2008. до марта 2009. године, при чему је упућено више од 27 милиона спам порука, кажу тужиоци.

Г. Волис, који је из Лас Вегаса, оптужен је по шест тачака за превару путем електронске поште, три тачке за намјерно наношење штете заштићеном рачунару и двије тачке за непоштовање суда.

Фејсбук је 2009. тужио Волиса, а савезни судија му је наложио да не приступа Фејсбуковој компјутерској мрежи. Међутим, тужиоци кажу да је ове године у неколико наврата прекршио тај налог.

Г. Волис је изгубио и грађанску парницу коју је 2008. против њега покренуо "Мај Спејс" због рекламних порука које је слао члановима те друштвене мреже.Оставите одговор