Правни тим НАТО-а разматра писмо Српске

САРАЈЕВО- Писмо које је Република Српска упутила НАТО штабу Сарајево у вези са проблемима везано за међуентитетску линију разматра правни тим овог штаба, изјавио је Срни портпарол НАТО-а у БиХ Дерек Чепел. "Очекујемо и да Федерација БиХ (ФБиХ) одговори на наше писмо од јануара, тако да се може рећи да је процес у току. Вољели […]

уторак, март 1, 2011 / 06:02

САРАЈЕВО- Писмо које је Република Српска упутила НАТО штабу Сарајево у вези са проблемима везано за међуентитетску линију разматра правни тим овог штаба, изјавио је Срни портпарол НАТО-а у БиХ Дерек Чепел.

"Очекујемо и да Федерација БиХ (ФБиХ) одговори на наше писмо од јануара, тако да се може рећи да је процес у току. Вољели бисмо да је ФБиХ већ одговорила, јер желимо да завршимо са тим питањем", рекао је Чепел.

Он је нагласио очекује да уз добру вољу може доћи до рјешења питања, јер је боље то учинити раније него некад касније.

Чепел је прецизирао да генерал Командант НАТОа у БиХ Дејвид Ењарт није тренутно у БиХ, а по његовом повратку ће, заједно са командантом ЕУФОР-а генералом Бернхардом Баиром и особљем које се бави правним питањима, размотрити писмо РС.

"Сигурно је да ће урадити исто и када стигне одговор од ФБиХ", додао је Чепел.

Влада РС је, према ријечима министра правде РС Џерарда Селмана, командантима штабова НАТО и ЕУФОР упутила комплетну документацију коју је Република Српска прикупила у вези са маркирањем међуентитетске линије разграничења.Оставите одговор