11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Прави мотив резолуције о Сребреници – амерички амбасадор пријети Српској нестанком

РС може постојати само унутар БиХ. Сецесија или "раздруживање” РС не значи независност РС нити крај БиХ, него значи крај РС – поручује представник земље засноване на геноциду над сјеверноамеричким Индијанцима.

петак, мај 24, 2024 / 12:51

Тешко је читати овај комад текста, без осјећаја да га пише силеџија и безаконик, а не неко ко би требао владати углађеним дипломатским рјечником. Тим више, доносимо у цјелости саопштење на "локалном језику" – који је заправо сарајстански новоговор какав је у роману 1984. најавио Џорџ Орвел и као и увијек кад је Амбасада Сједињених Америчких Ентитета у питању – без српског писма.

Не само амбасада у Сарајеву, већ и она у Београду, за саопштења на српском језику користе искључиво латиницу. На тај начин, не само да се не поштује Устав Србије и Устав БиХ о званичном писму, већ у пракси потпуно игноришући равноправност српског писма, амерички званичници учествују у културном геноциду над српским народом. И то је програмски вођена политика. Није никаква случајност.

Два ентитета, три конститутивна народа, колонијална управа – национални интереси Америке

Није случајно, а звучи баш силеџијски, да се представник друге земље до те мјере мијеша у унутрашње прилике у сложеној државној заједници, да се усуђује написати не само да су "територијални интегритет, суверенитет и мултиетнички карактер БиХ"… "кључни интереси САД" – већ пријете да ће "позивати на одговорност" оне који им угрожавају "њихов интерес" који се састоји од унутрашњег политичког питања, у која је дипломатским представницима страних земаља – ЗАБРАЊЕНО ДА СЕ МИЈЕШАЈУ.

На који начин је тачно облик уређења неке земље и њена административна будућност толико битна, да страни велепосланик говори да ће га "бранити и штитити". То нити је његов посао, нити је уставно понашање, нити је тачно. Америчке дипломате раде искључиво на дестабилизацији ове земље, као што су дестабилизовали и Украјину, и Ирак, и Сирију, и Либију, и Авганистан…

Вијетнам, Кореју и друге "ослободилачке" ратове, које је Вашингтон водио на другим континентима, нећемо сад помињати.

Амерички модел мултикултуралности и мултиетничности – без Срба

Колико им је стало до мултиетничности, показали смо на примјеру истребљења српског писма од стране америчких званичника. Стало им је до мултиетничности толико и тако, ето на тој једној баналној ствари за поштовање домаћина, што ћирилицу у "мултиетнићком и мултиконфесионалном" духу, никада не користе. А и како би? Како би могли? То је писмо и "руских агресора"… А њих су "отказали" у својој јавности и баве се демонизацијом истих. Једнако како су нама радили 90тих и јуче на Генералној скупштини УН.

Колико је смијешно образложење да је интерес САД да једна мала, међу најбједнијим земљама Европе, остане насилно уједињена бомбама које су они са својим сателитима изручили 1995. године на Републику Српску и тако БиХ стално представља замрзнути конфликт и кризно жариште; толико је ово озбиљна пријетња опстанку српског народа западно од Дрине и образложење стварног мотива да се усвоји још једна естрадна резолуција, о естрадном, фиктивном геноциду у Сребреници.

То је, сада без сваке сумње, физичка, односно војна агресија уз спонзорство оних који нападају слабије земље широм свијета и отимају им природне ресурсе, а предводи их Вашингтон, заснован на геноциду над Индијанцима, озакоњеном робовласништву и расизму, који је киднаповао људе из Африке и забрањивао усељавање људи са азијским физиономијама. Не треба заборавити и да су власти из Америке ухапсиле и у логорима држали читав Други свјетски рат своје држављане јапанског поријекла, без икакве кривице, осим боје коже и националности.

Американци ће нас поново војно напасти, ако не пристанемо на самоукидање?

Уопште могућност, да онај који шаље авионе да у част 9. јануара надлијећу Републику Српску, као дипломата-гост у нашој земљи, каже синтагму "нестанак РС", вриједан је позива у Предсједништво БиХ, да објасни своје ријечи. Ускоро и ускраћивање акредитива. Само БиХ је лабава заједница двије банана државе, а никаква суверена земља, што се види и из овог саопштења америчког изасланика. Он не би био могућ ни у једној озбиљној земљи. Летио би сутра одавде, да је БиХ држава.

Као што су нас подсјећали 9. јануара прелетом бомбардерске авијације, на пакете хуманитарне помоћи обогаћене осиромашеним уранијумом и експлозивом, којим су нам помагали да схватимо смисао њихове демократије и свијета са више од мушког и женског пола; тако нас и данас убјеђују у овом тексту који слиједи, да Република Српска заправо "жели" да нас наставе овако частити.

Можда не знате, али зна робовласник Марфи, да ми желимо из свег срца да им се још више повинујемо, учлањењем у њихов војни савез који нас је убијао прије непуних 30 година. И Економски савез чије су све чланице сем Мађарске, под америчким диктатом, рекле да се у Сребреници десило оно што није.

Овај агресорски и окупаторски текст ћемо, за разлику од њихових медија кад причају Срби, донијети у цјелости и без измјена. Тако ће у оригиналу писаном у амбасади у Сарајеву латиницом и етимолошким правописом: Дејтон машински бити конвертован у Даутон. Јер окупатори нас уче да су њихове ријечи свете и ипсилон из "Dayton" се не може замјенити наше Ј у "Дејтон". Што је окупаторски "правопис", који досљедно слиједе њихови подрепаши, познати као Невладинићи, уплашени да ће Српска донијети Закон о регистрацији страних агената, какав САД имају од 1938. године:

Обраћање америчког робовласника Марфија на "локалном језику"

Јуче је господин Додик објавио да је Влада Републике Српске донијела званичну одлуку да предложи "раздруживање” Републике Српске од Босне и Херцеговине. Другим ријечима, то значи сецесију РС; то је опасно, неодговорно, антидаутонско дјеловање које излаже ризику територијални интегритет, суверенитет и мултиетнички карактер БиХ. А то су кључни интереси САД. Сједињене Државе браниће их и штитити, између осталог, и позивањем на одговорност оних који их излажу ризику.

Господин Додик и Влада РС покушали су објаснити ову одлуку скупином лажи и дезинформација смишљених да заплаше јавност у РС како би кренула за њима овим опасним путем. Чињенице су једноставне и јасне. Не постоји међународна завјера да се укине РС, а господин Додик не може издвојити нити једну једину изјаву иједног америчког званичника којом се позива на укидање РС. БиХ није унија два ентитета. Како изричито стоји у Даyтонском мировном споразуму и Уставу БиХ, БиХ је држава насљедница Републике Босне и Херцеговине. Устав БиХ не даје право на сецесију или "раздруживање” ни ентитетима ни било којој нижој административној јединици. РС може постојати само унутар БиХ. Сецесија или "раздруживање” РС не значи независност РС нити крај БиХ, него значи крај РС.

Активности господина Додика излажу ризику будућност унутар евро-атлантских институција коју грађани БиХ, укључујући РС, желе. Пут који он предлаже би осигурао да грађани РС, њихова дјеца и унуци немају миран, просперитетан живот у демократији какав заслужују.Оставите одговор