Потребно сузбијати неосновано тражење азила

На састанку Координације директора полицијских агенција и главног тужиоца БиХ, одржаном у Теслићу, закључено је да је у наредном периоду потребно сузбијати покушаје неоснованог тражења азила, а нарочито покушаје нелегалних организованих одласка у ЕУ. Закључак скупа је и да у предстојећем периоду треба радити на упознавању грађана да кршења правила о одласку и боравку у […]

понедељак, мај 9, 2011 / 17:08

На састанку Координације директора полицијских агенција и главног тужиоца БиХ, одржаном у Теслићу, закључено је да је у наредном периоду потребно сузбијати покушаје неоснованог тражења азила, а нарочито покушаје нелегалних организованих одласка у ЕУ.

Закључак скупа је и да у предстојећем периоду треба радити на упознавању грађана да кршења правила о одласку и боравку у земљама Европе, за лица која се не придржавају прописа, могу резултирати дугогодишњим забранама уласка у земље ЕУ.

Оцијењено је да грађани БиХ нису евидентирани у великом броју као тражиоци азила у земљама Европе.

Замјеник америчког амбасадора у БиХ Џонатан Мур изразио је на састанку подршку главном тужиоцу и директорима агенција за провођење закона у БиХ у њиховом раду, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Једна од тема скупа била је и почетак рада Оперативне групе за борбу против тероризма у чијем раду учествују представници полицијских агенција и тужиоци Тужилаштва БиХ.

Главни тужилац БиХ Милорад Барашин упознао је учеснике састанка да је Оперативна група почела са радом, те да су извршене одређене анализе и селекције предмета и извјештаја који се односе на потенцијалну опасност од терористичких активности на којима тренутно раде полицијске агенције и Тужилаштво БиХ.

На састанку су учествовали и министар безбједности БиХ Садик Ахметовић и директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмир Џуво.

Домаћин двадесетог састанка Координације директора агенција за провођење закона у БиХ и главног тужиоца Тужилаштва БиХ, који је јуче и данас одржан у Теслићу, био је директор Службе за послове са странцима БиХ Драган Мектић.Оставите одговор