Поште Српске: Тромјесечни губитак 230.000 КМ

Губитак "Пошта Српске" у прва три мјесеца ове године износио је више од 230.000 марака, па је тако ово предузеће наставило негативно пословање, подаци су финансијског извјештаја "Пошта РС” за први квартал. Губитак "Пошта"” у истом периоду прошле године износио је више од 485.000 марака, пише "Глас Српске". "`Поште Српске` оствариле су у прошлој години […]

петак, јун 15, 2012 / 09:37

Губитак "Пошта Српске" у прва три мјесеца ове године износио је више од 230.000 марака, па је тако ово предузеће наставило негативно пословање, подаци су финансијског извјештаја "Пошта РС” за први квартал.

Губитак "Пошта"” у истом периоду прошле године износио је више од 485.000 марака, пише "Глас Српске".

"`Поште Српске` оствариле су у прошлој години нето губитак од 956.668 марака, док је годину раније губитак износио 1,03 милиона марака" наводи се у финансијском извјештају "Пошта" за 2011. годину.

На редовној сједници директора "Пошта Српске" закључено је да је основни проблем немогућност вршења поштанске услуге усљед непоштивања овог закона од највећих корисника поштанских услуга, који имају паралелне доставне службе, нису регистровани за вршење ове дјелатности, нити плаћају лиценцу за рад Агенцији за поштански саобраћај БиХ.

Из “Пошта Српске” саопштили су да се ово предузеће због непоштивања Закона о поштанским услугама налази се у незавидној ситуацији, те да су мањак посла и вишак запослених тренутно највећи проблем овог предузећа.

Директори радних јединица затражили су од управе предузећа да упути апел Влади Републике Српске да се у потпуности поштује наведени закон који регулише вршење поштанског саобраћаја, јер се намеће питање оснивања и функције “Пошта Српске”.Оставите одговор