Поравнање: Федерација вратила Српској још 3 милиона

Управа за индиректно опорезивање БиХ извршила је поравнање расподјеле прихода за период од 1.јануара до 26.марта, а на основу нових коефицијената, и то на начин да је Републици Српској на терет Федерације БиХ пребачен износ од 3.405.726 КМ. У складу с новом Одлуком о утврђивању коефицијената за расподјелу средстава с јединственог рачуна за период јануар […]

уторак, март 27, 2012 / 11:44

Управа за индиректно опорезивање БиХ извршила је поравнање расподјеле прихода за период од 1.јануара до 26.марта, а на основу нових коефицијената, и то на начин да је Републици Српској на терет Федерације БиХ пребачен износ од 3.405.726 КМ.

У складу с новом Одлуком о утврђивању коефицијената за расподјелу средстава с јединственог рачуна за период јануар – март 2012. године, коју је на 120. сједници усвојио Управни одбор УИО, Управа је, како се подсјећа у саопштењу, била задужена да према новим коефицијентима изврши прерачун већ дозначених прихода ентитетима у текућем кварталу.

„Будући да је Одлуком о утвђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава с јединственог рачуна за период јануар – март 2012. године, коју је на задњој сједници усвојио Управни одбор УИО дефинирано да коефицијент за Федерацију БиХ износи 63,07 посто (раније је износио 63,48), а за Републику Српску 33,38 посто (раније је износио 32,97 посто), а како се одлука примјењује од 1. јануара 2012. године, Управа за индиректно опорезивање је морала извршити поравнање расподјеле прихода за период од 1.1. до 26.3. 2012. године“, појашњавају из УИО.

Због већег коефицијента за Републику Српску у односу на оне коефицијенте који су се примјењивали, поравнање је извршено на начин да је од Федерације БиХ одузет износ од 3.405.726, КМ и распоређен Републици Српској.

Управа за индиректно опорезивање БиХ ће извршити поравнање расподјеле прихода од индиректних пореза за претходне године чим Управни одбор УИО усвоји одлуке о поравнању и достави их Управи на извршење.Оставите одговор