Поплављеној Херцеговини 73.000

Влада Републике Српске ће становништву подручја која су поплављена у општини Требиње у децембру прошле године помоћи са око 73.000 КМ, изјавио је у Требињу министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић. Укупна штета причињена децембарским полавама процијењена је на око 572.000 КМ, а нека од поплављених подручја у овој општини Ђокић је данас […]

недеља, фебруар 27, 2011 / 19:29

Влада Републике Српске ће становништву подручја која су поплављена у општини Требиње у децембру прошле године помоћи са око 73.000 КМ, изјавио је у Требињу министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић.

Укупна штета причињена децембарским полавама процијењена је на око 572.000 КМ, а нека од поплављених подручја у овој општини Ђокић је данас обишао са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирославом Миловановићем, директором Републичке управе Цивилне заштите Милимиром Додером и челницима општине, како би сагледали тренутно стање и посљедице проузроковане јаким кишним падавинама.

Ђокић је напоменуо да је за ова подручја 28.000 КМ намијењено за отпис електричне енергије, 18.000 за набавку намјештаја, 9.000 КМ за санацију подова и 18 .000 КМ које ће бити уплаћиване на текуће рачуне грађана по списковима које ће формирати општинска администрација.

"Влада РС је на овај начин показала изузетну осјетљивост према грађанима који су претрпјели огромну штету, а такву политику одговорности наставићемо и у наредном периоду", рекао је Ђокић и напоменуо да то нису једина средства која је Влада РС обезбиједила, већ је то чинила у вријеме поплава помажући, између осталог, у грађевинским материјалима, храни за домаћинства и сточној храни.

Ђокић је истакао да ће Влада РС на сједници 3. марта разматрати извјештај који су министри сачинити након обиласка терену са поплављених подручја у РС и донијети адекватне мјере у погледу даљих активност.

"Упознати смо и о потреби санације пумпи за водоснабдијевање у селу Орашју у Поповом пољу код Требиња, за што треба издвојити око 100.000 КМ и настојаћемо да из програма помоћи Влада РС подржи санацију ових постројења", нагласио је Ђокић.

Начелник општине Требиње Доброслав Ћук захвалио је Влади Српске и Републичкој управи Цивилне заштите на досадашњој помоћи поплављеном становништву ове општине.

Додер је изразио задовољство брзим реаговањем штабова, полиције, ронилачких клубова и појединаца када је било најнеопходније, као и њиховим координисаним радом.

Делегација Владе РС данас је обишла поплављена подручја и у општинама Невесиње и Билећа.Оставите одговор