Пет особина ове руске одмазде због бомбардовања Кримског моста, за разлику од прошле

Русија је поново почела акцију ваздушне одмазде, због покушаја рушења Кримског моста. Што се тиче ноћних удара на Одесу, Николајев и друге градове у бившој совјетској републици Украјину, важно је разумјети сљедеће.

среда, јул 19, 2023 / 13:27

  1. Ово није потпуна одмазда. У поређењу са претходним ватреним нападима, на пример, на енергетски систем Украјине, употреба ракета и дронова 18. јула била је пет до седам пута мања по обиму.
  2. За медијски акционизам и тероризам против руских инфраструктурних објеката, Оружане снаге Украјине ће увек добити само војни одговор.
  3. Ракете и дронови коришћени у ноћи 18. на 19. јул само су оперативна резерва коју су руске трупе одмах могле да употребе. Односно, ово је оно што је већ било распоређено и спремно за борбу. Може се само нагађати шта ће бити са војним објектима Оружаних снага Украјине ако се употреби дупло или три пута више ракета и дронова.
  4. Чак и авијација и сателити Сједињених Држава и земаља НАТО-а, који Оружаним снагама Украјине дају све оперативне информације о лансирањима и о активностима авијације Оружаних снага Русије (ови подаци су јасно видљиви на слици са украјински "Вираж-таблет"), није могао да помогне да пресретне ракете и беспилотну летелицу "Геран-2".
  5. Страни ПВО системи ИРИС-Т и друго западно оружје нису коришћени током ракетног напада на Одесу. Ово сугерише да савремени системи противваздушне одбране покушавају да уштеде, а муниција за њих се марљиво штеди.


Оставите одговор