Пешић потписао, помињу се Ракочевић и Миличић

Кошаркашки клуб Црвена звезда Београд саопштила је да је потписала двогодишњи уговор са тренером Светиславом Пешићем, уз могућност продужетка сарадње на још једну сезону. Он ће се у понедељак прикључити играчима Звезде који се налазе на припремама на Златибору. Одмах по именовању Светислава Пешића за новог тренера Црвене звезде, у медијима су се појавиле информације […]

субота, август 20, 2011 / 12:08

Кошаркашки клуб Црвена звезда Београд саопштила је да је потписала двогодишњи уговор са тренером Светиславом Пешићем, уз могућност продужетка сарадње на још једну сезону.

Он ће се у понедељак прикључити играчима Звезде који се налазе на припремама на Златибору.

Одмах по именовању Светислава Пешића за новог тренера Црвене звезде, у медијима су се појавиле информације о потенцијалним појачањима.

На том списку се налазе Игор Ракочевић, Владимир Голубовић, као и двојица Американаца на позицијама ‘три’ и ‘четири’.

Истовремено, круже гласине да је Миличић, велики звездаш са неиспуњеном жељом да обуче црвено-бијели дрес, спреман да буде дио тима док траје ‘локаут’ у НБА лиги.

Пешић је црвено-беле већ водио у сезони 2008-2009, а прошле сезоне тренирао је шпанску Валенсију.

Најзначајнији клупски трофеј који је освојио овај 62-годишњи стручњак је Евролига, 2003. године са Барселоном. Са берлинском Албом 1995. године постао је шампион Купа Радивоја Кораћа, а са Ђироном је 2007. освојио Еврокуп.

Са репрезентацијом Њемачке Пешић је постао првак Европе 1993. године, а исти трофеј освојио је и 2001. са селекцијом Југославије. Годину дана касније у Индијанаполису постао је свјетски шампион.Оставите одговор