Пекинг: Кристин Лагард објављује кандидатуру за директора ММФ-а

Француски министар економије Кристин Лагард допутовала је данас у Пекинг гдје ће кинеским званичницима представити своју кандидатуру за генералног директора Међународног монетарног фонда. По доласку у Пекинг Лагардова се састала са гувернером централне кинеске банке Жу Сијаочуаном а потом и са замјеником премијера Вангом Кишаном. На дневном реду посјете је састанак са шефом кинеске дипломатије […]

среда, јун 8, 2011 / 19:09

Француски министар економије Кристин Лагард допутовала је данас у Пекинг гдје ће кинеским званичницима представити своју кандидатуру за генералног директора Међународног монетарног фонда.

По доласку у Пекинг Лагардова се састала са гувернером централне кинеске банке Жу Сијаочуаном а потом и са замјеником премијера Вангом Кишаном.

На дневном реду посјете је састанак са шефом кинеске дипломатије Јангом Ђиечијем, а за вечерас је планиран састанак са министром финансија Сиом Суреном.

Истичући дубоко пријатељство које повезује Француску и Кину, Лагардова је изјавила да јој је веома важно да представи кинеским властима кандидатуру за генералног директора ММФ.

Француска министарка, коју подржава Њемачка, Британија и Италија, велики је фаворит за насљедника Доминика Строс-Кана, који је поднио оставку због оптужби за сексуално узнемиравање.

Кинеско министарство иностраних послова напоменуло је да избор новог генералног директора треба да буде обављен на отворен и транспарентан начин.

Кристин Лагард је јуче боравила у Њу Делхију гдје је индијским званичницима представила своју кандидатуру.Оставите одговор