ПДП: Испитати пословање Делте у Републици Српској

Партија демократског прогреса поздравља активности Владе Републике Србије у борби против корупције и криминала, јер враћају вјеру у правну државу и у снагу институција, саопштено је из ПДП. Поводом најновије акције, у оквиру које је притворен Мирослав Мишковић, власник Делта холдинга, ПДП позива надлежне институције у Републици Српској да испитају пословање Мишковићевих фирми у РС, […]

петак, децембар 14, 2012 / 11:23

Партија демократског прогреса поздравља активности Владе Републике Србије у борби против корупције и криминала, јер враћају вјеру у правну државу и у снагу институција, саопштено је из ПДП.

Поводом најновије акције, у оквиру које је притворен Мирослав Мишковић, власник Делта холдинга, ПДП позива надлежне институције у Републици Српској да испитају пословање Мишковићевих фирми у РС, посебно улогу Мишковића у приватизацији Ослобођења и куповини државног капитала Робне куће Боска у Бањалуци.

– Подсјећамо јавност да је Мишковићева фирма Делта ДМД прекршила услове уговора везаног за приватизацију Ослобођења, да је за то кажњена од стране ИРБ-а са 4 милиона КМ, те да је накнадним одлукама Владе Републике Српске ослобођена плаћања – кажу у ПДП.

Такође, потребно је испитати улогу Делта холдинга у приватизацији Боске, имајући у виду да уговор о приватизацији никада није предочен јавности, те да је Влада Републике Српске, након приватизације, извршила куповину обвезница Боске у вриједности од 15 милиона КМ.

ПДП сматра да је, након недавне изјавеГлавног републичког тужиоца РС да у РС не постоји политичка воља за процесуирање ¸¸крупних риба“, од посебне важности да подршку овим истрагама дају све највише институције у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА

  1. Искрено и несебично цијеним напоре ове коректне политичке партије (ПДП РС ),али до тако нечега неће никада доћи,док је на влсти деспотски режим,и то једне свемоћне особе.Живи били па видјели,дакле,видјети ћемо како ће он сачувати своје царство,док грађани Републике Српске кобељају како знају и умију у невиђеној неимаштини и биједи,понижени и оскрнављени до бола.Потпуно се слажем да не постоји политичка воља за процесуирање ¸¸крупних риба“,јер је све под контролом и туторством једне особе.Да није смијешно,било би комично,дакле,политичке партије опозиције требају се све ујединити и шутнути ногом у дупе дрски и надмени режим,као што је урађено на прошлим локалним изборима,и то би био корак напријед.

  2. Не вјерујем да ПДП међу својим многобројним чланством нема бар једног бившег оштећеног радника „Боске“ и „Српског Ослобођења“, па да ваши чланови високообразовани правници помогну тим људима да стручно напишу захтјев надлежним институцијама за обештећење, као што су урадили мали акционари Мишковићеве фирме у Сарајеву.

    Осим тога, ПДП као највећа (уз СДС) опозициона странка морала би хитно и озбиљно покренути активности на уједињењу опозиционих партија у РС око заједничког програма на одбрани виталних интереса грађана РС. Ту свакако улази и борба против криминала и корупције, као и одузимање и враћање у државни буџет цјелокупне опљачкане имовине тајкуна у посљедњих 20 година.

Оставите одговор