Паљење на каблове: Други покушај обнове рада Удружења новинара РС

Ново окупљање које је за циљ имало реактивирање Удружења новинара Српске, могло би се окарактерисати као – иста мета, исто одстојање.

понедељак, март 4, 2019 / 15:47

Овај пут је за састанак знао много шири круг људи, те је и најављиван много мање завјеренички. Но, то није било довољно да се, због правних аспеката неактивности удружења пет година, резултат значајније измјени.

Удружење још увијек постоји само неформално, с тим што је овај пут изабран и привремени Управни одбор од девет чланова. Суштина о овом поновном покушају да се удружење упали на гурање, најбоље је сублимирана овдје:

Сви су позвани

Поштоване колеге, након бројних правних и осталих заврзлама, одржана је сједница новинара на којој је нас деветоро добило зададатак да:

  1. са правницима у суду и надлежном министарству провјери можемо ли да реоснујемо (пет година "клинички мртво") Удружење новинара Републике Српске или ћемо морати да оснујемо потпуно ново под називом Удружење новинара Српске.
  2. Како то Удружење да обнови/ добије статус пуноправног члана Свјетске асоцијације новинара.
  3. Најкасније за 100 дана сазове Скупштину, на коју ће јавно бити позвани сви новинари (не само они из старе базе УНРС-а). На тој Скупштино ће бити изабрани органи Удружења.

Бранимир Ђуричић УНРС/УНСОставите одговор