Пале: Представљени минерали који замјењују пестициде

Невладина организација "Нови бизнис-агенција за развој и запошљавање" Пале представила је данас минерале који у потпуности замјењују пестициде у пољопривреди. Директор "Новог бизниса" Петар Маринковић рекао је Срни да удружење подстиче органску пољопривредну производњу, те да су минерали у тој производњи незаобилазни. "Покушавамо да промијенимо ситуацију и омогућимо веће запошљавање искориштавањем великих ресурса са којима […]

среда, април 11, 2012 / 20:30

Невладина организација "Нови бизнис-агенција за развој и запошљавање" Пале представила је данас минерале који у потпуности замјењују пестициде у пољопривреди.

Директор "Новог бизниса" Петар Маринковић рекао је Срни да удружење подстиче органску пољопривредну производњу, те да су минерали у тој производњи незаобилазни.

"Покушавамо да промијенимо ситуацију и омогућимо веће запошљавање искориштавањем великих ресурса са којима располажемо", рекао је Маринковић и додао да се без минерала не може говорити о органској и здравој пољопривредној производњи.

Маринковић је истакао да организација жели да подстакне све који се баве пољопривредном производњом да се окрену производњи органске хране која је конкурентна на тржишту ЕУ.

"Ми нудимо три врсте специјалних природних минерала који су неопходни за развој биља. Ради се о минералима за ђубрење и заливање у коријену, за заштиту од свих врста болести биља и заштиту од инсеката", рекао је Маринковић.

Он је рекао да је организована и обука и едукација о заснивању воћњака, орезивању и заштити воћа, те да ће презентације након Пала бити одржане и у другим општинама Републике Српске.Оставите одговор