Пале отказале премијеру Монтевидеа

Културни центар Пале саопштио је данас да је отказао приказивање филма "Монтевидео, бог те видео" из, како је наведено, моралних и безбjедносних разлога. Наведено је да је приказивање филма отказано "после изјаве српског глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића уочи премијере филма ‘Монтевидео, бог те видео’ у Сарајеву да му је жао што премијери неће присуствовати […]

понедељак, март 7, 2011 / 14:00

Културни центар Пале саопштио је данас да је отказао приказивање филма "Монтевидео, бог те видео" из, како је наведено, моралних и безбjедносних разлога.

Наведено је да је приказивање филма отказано "после изјаве српског глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића уочи премијере филма ‘Монтевидео, бог те видео’ у Сарајеву да му је жао што премијери неће присуствовати пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак".

Филм је требало премијерно да на Палама буде приказан вечерас.

На сарајевској премијери филма српски глумац Сергеј Трифуновић појавио се у мајици са Дивјакoвим ликом.

Како је навео Радио РС, после тих догађаја, грађани Пала су путем друштвених мрежа и портала "Пале лајв" позвали на бојкот филма.

Пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак ухапшен је крајем прошле недеље у Аустрији по Интерполовој потерници Србије која га терети за ратне злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву, у мају 1992. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор