Из потпредсједничког кабинета: СДП-ов Дизниленд страве

Поводом јучерашње најаве да СДП и СДА крећу у формирање власти на нивоу Федерације БиХ, стигло је саопштење из кабинета потпредсједника Републике Српске, Емила Влајкија. Саопштење објављујемо у цјелости: Злогуке поруке стижу нам од бошњачког вођства из Сарајева. Пријети се гажењем елементарних права конститутивних народа, етничким сукобима и октроираним уставом који би централизирао БиХ и […]

понедељак, 7 марта, 2011 / 14:09

Поводом јучерашње најаве да СДП и СДА крећу у формирање власти на нивоу Федерације БиХ, стигло је саопштење из кабинета потпредсједника Републике Српске, Емила Влајкија.

Саопштење објављујемо у цјелости:

Злогуке поруке стижу нам од бошњачког вођства из Сарајева. Пријети се гажењем елементарних права конститутивних народа, етничким сукобима и октроираним уставом који би централизирао БиХ и подвргао Босну и Херцеговину вољи једног од конститутивних народа. Бошњачка коалиција око СДП-а објавила је да ће, уколико два ХДЗ-а не прихвате њену платформу централизираног „грађанског“ устава гдје би, по логици: један човјек – један глас Бошњаци држали основне полуге власти у БиХ и с њима не формирају власт у Федерацији, та иста коалиција ће формирати власт са наводно хрватским странкама гдје се Хрвати могу пронаћи једино микросопом.

Има пуно разлога за помислити да СДП блефира. Можда бошњачки „социјалдемократи“ мисле како је двама ХДЗ-има стало до министарских фотеља па ће пристати на уцјену и ући у федерацијску владину коалицију, тим више што Високи представник пријети бонским санкцијама, а ЦИК поновљеним изборима. То су добри аргументи, који би многе навели на гријех, односно на одустајање од властитих принципа. Међутим овог пута хадезеовци се не дају, јер су схватили повијесну важност тренутка. Као да су се фамилијаризирали са америчким политологом С. Хантингтоном који говори у својој књизи о најважнијем сукобу XXИ стољећа: сукобу између кришћанске и исламске цивилизације.

Исламизација Балкана потпомогнута од стране „Великог Брата“ је у пуном тијеку. Већ се назиру контуре будуће заједнице правовјерника: Турска, Албанија, наводна држава „Косово“, Прешевска долина, пола Македоније, дио Црне Горе, Санџак, те пола БиХ. Ипак, владајуће еуропске елите свјесне су идеологизације ислама која пријети „Старом континенту“ те редом проглашавају крај мултикултурализма. Политички идеологизирани исламисти злорабећи властиту вјеру, желе у Еуропи у име мултикултурализма, једно универзално људско право искористити за своје партикуларне, вјерске циљеве, намећући еуропској цивилизацији своју цивилизацију. Тај маневар им није успио и револт Еуропљана је већ видљив на нивоу неформалне кршћанске коалиције која се управо ствара: Њемачка, Француска, Енглеска, Швицарска, Холандија, Аустрија и ини. Зато Њемачка, у духу реченог, показује разумјевање за настојања Хрвата у БиХ да формирају властити политички териториј. Контакти између Републике Српске и Републике Хрватске су учестали и међусобно разумијевање је у успону…

Али, због подршке „Великог Брата“ процесима дезинтеграције еуропске цивилизације преко наметања ислама кришћанству, бошњачке партије су се осилиле и пријете: „Ако буде трећег ентитета, биће и сукоба…а нас (Бошњака) је четири пута више него њих (Хрвата)“. (Изјава бошњачког лидера дата усред Загреба!)…или „Триполи ће бити дизниленд према ономе што ће се овдје дешавати“ (СДП). Сценарио који је (више него) могућ на основу ових пријетњи је слиједећи.
Бошњачка СДП коалиција формира власт са фантомским хрватским странкама. Организирају се митинзи потпоре владајућој алијанси, потом међунационални сукоби ниског интензитета. „Међународна заједница“ се састаје и констатира како је, ето, БиХ политичарима била дата могућност да сами одреде властиту судбину, али да је њихова незрелост довела до етничких сукоба који пријете да се претворе. Након тога, „Велики Брат“ преко „међународне заједнице“ наметне централизирајући устав, који је већ спреман, у корист Бошњака.

Дај боже да је ово чиста параноја….. Али видјевши све лажне сценарије дипломације преваром, који су у модерној повијести били употребљени да би се остварили геополитички циљеви једне суперсиле, а што је по правилу резултирало крвавим сукобима, треба у нашем „тамном вилајету“ пухати и на хладно.


0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор