Откривена тајна најпознатије фотографије на свијету

Поријекло чувене фотографије која се годинама користи као десктоп позадина на оперативном систему Виндоус Икс-Пе, коначно је откривено а аутор ове фотографије објаснио је гдје се налази овај популарни пејзаж.

среда, август 6, 2014 / 22:13

Већ петнаест година ова фотографија користи се као позадина на милионима монитора, а компанија Мајкрософт одлучила је да открије њено поријекло. Дуго се спекулисало да се ради о пејзажу са Новог Зеланда или о брду у Ирској или Француској, међутим, фотографија је направљена на зеленом брду Блис које се налази у Калифорнији.

На снимку који је Мајкрософт објавио на Јутјубу, причу о настанку фотографије открио је Чак О’Риер, амерички фотограф који је њен аутор. Фотографија је настала 1995. године док је путовао ка округу Напа у посјету пријатељици. Када је видио овај пејзаж морао је да застане и да га забиљежи фотоапаратом, не сумњајући да ће једног дана постати најгледанија фотографија на свијету.

Чак, који је годинама радио за часопис "Национална Географија" додаје да није било ниједног облака на небу када је видио прелијепи пејзаж, али док је поставио фотоапарат, они су се појавили. Тада је направио четири снимка, а пет година касније Мајкрософту је уступио ауторска права.Оставите одговор