Oтац Теодосије апелује на помоћ

Отац Теодосије из Епархије рашко-призренске апеловао је на све који могу да помогну да доставе храну и потребна средства за рад народних кухиња на Косову и Метохији јер су залихе намирница на измаку. Шест народних кухиња Епархије рашко-призренске и њене организације "Мајка девет Југовића" обухвата цијело Косовско Поморавље и свакодневно обезбјеђује оброке за око 1 […]

недеља, фебруар 27, 2011 / 13:21

Отац Теодосије из Епархије рашко-призренске апеловао је на све који могу да помогну да доставе храну и потребна средства за рад народних кухиња на Косову и Метохији јер су залихе намирница на измаку.

Шест народних кухиња Епархије рашко-призренске и њене организације "Мајка девет Југовића" обухвата цијело Косовско Поморавље и свакодневно обезбјеђује оброке за око 1 830 најсиромашнијих корисника, међу којима и за 80 дјеце из двије основне школе.

Отац Теодосије истиче да је залиха основних намирница за прехрањивање социјално угрожених све мање и да међу српским становништвом још има потреба за народним кухињама, преносе београдски медији.

Сваким даном, кажу у Епархији, све је више гладних, а тренутно у Штрпцу постоји потреба за исхраном око 500 социјално угрожених људи, док је најсиромашнији слој житеља Косова и Метохији у општини Ново Брдо.

За шјест мјесеци рада шест народних кухиња потребно је три тоне пасуља, 11 тона кромпира, пет тона соли, више од двије хиљаде литара уља, 1.800 јаја…

У Епархији рашко-призренској истичу да не могу да замисле гашење народних кухиња.Оставите одговор