Основан Српски демократски форум, Наградић предсједник

У Бањој Луци је данас основан Српски демократски форум, невладина организација интелектуалаца која ће имати задатак да повремено аргументовано расправља о текућим проблемима у Републици Српској. Предсједник овог форума Слободан Наградић рекао је да ће Форум настојати да буде самостална организација грађана који су заинтересовани за судбину Српске и српског народа и да својим приједлозима […]

субота, фебруар 4, 2012 / 15:08

У Бањој Луци је данас основан Српски демократски форум, невладина организација интелектуалаца која ће имати задатак да повремено аргументовано расправља о текућим проблемима у Републици Српској.

Предсједник овог форума Слободан Наградић рекао је да ће Форум настојати да буде самостална организација грађана који су заинтересовани за судбину Српске и српског народа и да својим приједлозима рјешења допринесу опстанку и развоју Републике.

"Данашња оснивачка скупштина Српског демократског форума одабрала је предсједника форума, извршни и надзорни одбор те за петнаест дана најавила прву јавну сесију, што ће бити начин рада овог Форума", рекао је Наградић.

Он је истакао да ће се Форум бавити темама које се тичу очувања и развоја Српске и јачања националног индетитета, економског развоја Републике, односа унутар БиХ и односа са матицом Србијом, те ће настојати да одбране Српску од оних који је нападају и сматрају да као таква не треба да постоји.

Према његовим ријечима, Форум за сада има око педесет чланова.

Ректор бањалучког Универзитета Станко Станић рекао је да је изузетно срећан што је основан овај форум и што ће ускоро бити видљиви први резултати у смислу "промишљања о томе шта је најбоље за Српску у овим регионалним и глобалним збивањима".

"Наш народ је очекивао оснивање оваквог форума, односно клуба интелектуалаца, најприје из разлога што глас интелектуалаца треба да се чује", додао је Станић.0 КОМЕНТАРА

  1. ,,Према његовим ријечима, Форум за сада има око педесет чланова.“
    Па за штандове на пијаци се зна тачан број, а камо ли број чланова у једном оваквом форуму. Ко су чланови, има ли игдје списак?
    Иначе, идеју подржавам, о резултатима ћемо кад их буде!

  2. Ови су се сад основали да би изашли на изборе, искористили празан простор. Слично као некад ПДП – партија експерата, а резултати ….???? Видјећемо колико ће овдје бити партијских људи и да ли постоји искреност или је уско интересно завичајно удружење. Само да не буде http://www.youtube.com/watch?v=vMDBy3D08Ww ? Ако гријешим и ако ме разувјере, јавно ћу им се овдје извинити.

  3. Сачувај ме боже ових УДБАША! Све пандурски дорадници, мајку им јебем! Наградић је каријериста, несуђени друг члан (директор) НУБЛ-а, па сад је добио задатак да оформи прво НВО потом партију. Шта мисле ови да смо ми слијепци?!

Оставите одговор