Срушио се кров на спортској дворани у Лукавици, СНСД тражи одговорне

Сњежне падавине узроковале су урушавање крова на спортској дворани на подручју општине Источно Ново Сарајево, која је у изградњи, повријеђених није било, али је причињена велика материјална штета. "Кровна конструкција је попустила и урушила се, па је настала велика материјална штета, али, на срећу, без људских жртава и повријеђених. У овом тренутку не знам колика […]

субота, 4 фебруара, 2012 / 13:49

Сњежне падавине узроковале су урушавање крова на спортској дворани на подручју општине Источно Ново Сарајево, која је у изградњи, повријеђених није било, али је причињена велика материјална штета.

"Кровна конструкција је попустила и урушила се, па је настала велика материјална штета, али, на срећу, без људских жртава и повријеђених. У овом тренутку не знам колика је материјална штета. Влади Републике Српске упутили смо информацију о стању на подручју општине", рекао је Срни начелник општине Гојко Драшковић.

Драшковић је истакао да је, од јучерашњег проглашавања стања природне непогоде, Општински штаб Цивилне заштите у сталном засједању, те да је због немогућности Комуналног предузећа "Рад" да очисти све путеве издао наредбу о мобилисању средства и људи за додатни ангажман.

СНСД: Кривци су у општини

Клуб одборника СНСД-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево затражиће одговорност појединаца у општинским структурама који су својим немаром омогућили да усљед сњежних падавина дође до огромне материјалне штете на крову незавршене спортске дворане, рекао је Срни одборник СНСД-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Дејан Шешељ.

"Клуб одборника СНСД-а и раније је упозоравао да пројектна документација за спортску дворану није у сагласности са оним што је урађено на терену. Према информацијама којима располажемо, човјек који је пројектовао тај објекат није потписао пројектну документацију, јер се разликује од стварног стања", нагласио је Шешељ.

Он је додао да је стварна конструкција објекта проширена мимо планске документације, што је довело до слабије конструкције крова.

"Сада због неодговорних појединаца у општинским структурама имамо ситуацију да оно што је урађено до сада средствима од кредита у износу од око пет милиона КМ са каматама, морамо да реновирамо. Ријеч је о средствима у висини општинског буџета за годину дана", објаснио је Шешељ.

На подручју Општине Источно Ново Сарајево сњежне падавине јутрос су узроковале урушавање крова на спортској дворани која је у изградњи. Кровна конструкција је попустила и урушила се, што је изазвало велику материјалну штета. /Ж0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор