Општина Бијељина и Влада: Какав списак треба?

Замјеник начелника општине Бијељина Изет Цамић рекао је данас Срни да су Влади Републике Српске послати спискови поплављених домаћинстава како је предвиђено договором и да они не садрже новчани износ колико ко треба да добије, јер би то требало да одреди Влада РС на основу категорија којој домаћинство припада. Цамић је истакао да је општина […]

уторак, март 1, 2011 / 19:45

Замјеник начелника општине Бијељина Изет Цамић рекао је данас Срни да су Влади Републике Српске послати спискови поплављених домаћинстава како је предвиђено договором и да они не садрже новчани износ колико ко треба да добије, јер би то требало да одреди Влада РС на основу категорија којој домаћинство припада.

Цамић је истакао да је општина Бијељина на спискове уврстила и податке шта је у којем домаћинству вода захватила.

"Јуче смо мејлом послали спискове домаћинстава који садрже име и презиме стновника, категорију којој припадају, матичне бројеве, бројеве текућих рачуна", рекао је Цамић и додао ће општина Бијељина, ако је потребно, прикупити и додатне податке, али да сугестије о томе очекује од Владе.

Цамић је навео да су успјели да у 98 одсто домаћинстава прикупе бројеве бројила како би могла да им се отпише струја.

Он је потврдио да су јуче Влади РС послата два мејла због одлуке да и привредни субјекти који су били заплављени уђу на спискове, и најавио ће сутра бити послати бројеви бројила и жиро рачуна привредних субјеката.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске Милимир Додер изјавио је данас Срни да је начелник општине Бијељина Мићо Мићић и Влади РС и Републичкој управи ЦЗ послао неодговарајуће спискове у вези са грађанима ове локалне заједнице који су крајем прошле године били угрожени поплавама.

"Ти спискови не одражавају стање по којем би Влада РС могла да уплати финансијска средства, зато што је Мићић послао спискове по категоријама, од прве до четврте, али се ту не види колико ком човјеку, појединачно, припада средстава", појаснио је Додер. Према његовим ријечима, из тих спискова не види се колико коме средстава треба уплатити на име штете за уништени паркет, намјештај, потрошену електричну енергију и остало.

Помоћ Владе намијењена за поплављене у Бијељини је 700.000 КМ за расподјелу грађанима у готовини, 752.000 КМ за набавку намјештаја, 370.000 КМ за набавку паркета, 600.000 КМ за отплату електричне енергије, 150.000 КМ за набавку сточне хране и 300.000 КМ за угинуле животиње.Оставите одговор