Хрвати у БиХ никада неће прихватити овакву БиХ

Предсједник НВО Кроација либертас огласио се поводом 1. марта саопштењем које преносимо у цјелости. Након два десетљећа политичке репресије, прегласавања, одузимања права на властите представнике у власти, етноцида и културоцида над Хрватима, гушења вјерских слобода и напада на вјерске објекте и службенике, након терористичких напада на Хрвате, након сијања медијско-психолошког страха, свако позивање на прославу […]

уторак, март 1, 2011 / 19:53

Предсједник НВО Кроација либертас огласио се поводом 1. марта саопштењем које преносимо у цјелости.

Након два десетљећа политичке репресије, прегласавања, одузимања права на властите представнике у власти, етноцида и културоцида над Хрватима, гушења вјерских слобода и напада на вјерске објекте и службенике, након терористичких напада на Хрвате, након сијања медијско-психолошког страха, свако позивање на прославу празника неке неприхваћене државе скројене по дејтонским мјерама за Хрвате у БиХ нема смисла и сасвим је разумљиво да се и не прославља на хрватским подручјима. Наметање оваквих датума представља само подизање међунационалних тензија и подсјећање на бројне крваве злочине које су починили војници те исте БиХ над Хрватима, а који су и до дан данас остали некажњени, а све то под алибијем тзв. Референдума.

Оспоравање једном конститутивном народу право на једнакоправност представља кршење темељних људских права. Оспоравање и противљење приједлогу за успостављање трећег хрватског ентитета је јасан знак како Бошњаци желе од Федерације направити властити ентитет што је врло опасно за еуропску будућност БиХ. Ако бошњачки политички круг, предвођен осовином СДА-СДП-ом нема претензије над друга два конститутивна народа и нема скривене намјере, Невладина организација Цроатиа Либертас предлаже да се у скоро вријеме опет организира Референдум о будућности БиХ и њеној будућности као врхунац демокрације и чин поштивања демократске грађанске већинске воље свих у БиХ с питањем: "Јесте ли за овакву тренутну Босну и Херцеговину или сте за мирно раздруживање у границама које су унесене у Даyтонски мировни споразум?"

Док се не уваже ставови Хрвата у БиХ и већинске воље на новом Референдуму, свјесни смо како ће Хрвати и на даље остати мајоризирани што је прије свега политичка срамота домаћих власти и Еуропске Уније.0 КОМЕНТАРА

 1. džugaš,
  jedini relevantan podatak o voljenosti ove zemlje je onaj o 64% onih koji su glasali za njenu nezavisnost.

  a za tebe jedan zapis, onako praznični:

  Se znamenje Kneza Nenca,
  Velikoga Kneza Bosanskoga,
  a postavi je sin njegov Knez Muven,
  s`Bozijom pomocju i svojih vjernih,
  a s` inonom nijednom inom pomocju,
  nego on sam.

  Ti,koji procitas moj kam,
  mozda si hodio do zvijezda.
  I vratio se, jer tami neima nista,
  do ponovo ti sam.

  Clovjek mojze vidjeti ono tsto nije vidio,
  tcuti ono sto nije tcuo,
  okusti ono sto nije otkusio,
  bit tami gdji nije bio,
  al` uvijek i svagdi samo sebe moze najti,
  ili ne najti.

  I mnogo ot moje ruke na zemji bi,
  a ni ot mene niko ne bi mrtav i ubit.
  I da ostavih kosti u tujini,
  i tad bih samo Bosnu sanjo.

  Clovjece,tako da niesi proklet, ne tikaj u me.
  Legoh 1094 ljeta, kad bjese susa,
  pa u nebu ne bjese ni jedne suze za me.

 2. Тешњак, знаш ли ти да је тај твој податак од 64% највећа глупост на свијету и да није свијет хтио да се игра рата овдје не би ви добили „самосталност“. За самосталност је требало 66.3% гласова, али ви муслимани сте заједно са својом браћом хрватима извршили правно насиље над Уставом. Када то схватите, у својим малим мозговима, јер веће немате, лакше ће вам бити у животу..Срби вам нису никада хтјели у ту врсту приче са вама, ми смо ускоро ти који ће имати референдум и не 64%, него 89,6% гласова.

 3. crni mitre,
  nasilje nad ustavom RBiH je izvršeno 10. novembra 1991., a zatim i 9. januara 1992.
  1. mart 1992. je ipak datum koji je došao kasnije i nikakve egzibicije ne mogu promijeniti red stvari i niz datuma.

  1. mart je datum koji je postavio zastavu BiH pred zgradu ujedninjenih nacija jer je cijeli svijet priznao njegove rezultate.

  Što se tiče tvog referenduma, hajde više sa tim „USKORO“.

 4. A kakva je to država BiH kad joj ja javno poručujem sa ovog portala da je nabijem na svoj polni organ, kad isto to poručim sa Trga Krajine istoj toj tzv. državi, kad svaki dan na javnom mjestu kažem da je Radovan Karadžić faca, a Alija Izmetbegović vašljiva pederčina? A? Tešnjak, pokenjam ti se na BiH 😉

  Čekam bh policiju da me uhapsi zbog vrijedjanja integriteta države.

 5. Ah, moj Džugašvili,
  to ti je država u kojoj živi jedna vašljiva budala opsjednuta spominjanjem polnih organa – kažu da je to simptom erektilne disfunkcije,
  Ta osoba istovremeno sppominje produkte iz analnog otvora, a kažu da je česta upotreba takvih riječi pokazatelj zaostalosti u analnoj fazi razvoja i niskog koeficijenta inteligencije.
  Što se može provjeriti i dokazati i na primjeru da ta osoba ratnog zločinca smatra „facom“.

  Al, dobro,
  ima u ovoj Bosni i Hercegovini raznih budala.

 6. tešnjak 04.03.2011. 12:29:24
  Тешњак ај не с..ри више ено ти „аваз“ па се тамо просипај. Мени су на том истом „авазу“ забранили кометарисање из разлога што је само онако како „бошње“ кажу. Што је написао овај „džugašvili“ је са интелектуалног гледишта грубо, ал истинито речено. Видиш и сам ко је то „славио 1. март“ РС + 4 кантона са Хрватском већином, није им пало на памет да се тај дан почетка рата обиљежава. Ето та прича од 64.% пала је у воду.Ни ове резултате референдума није нико овјерио. БиХ не постоји онако како ти замишљаш, не заносите се неће вам више проћи ни једна лаж коју сте у току рата сервирали међународној јавности. Неће те више примати помоћ преко падобрана, и гинути кад се исти не отвори.

Оставите одговор