ОПАКА МАШИНА (MEAN MACHINE)

Комедијица која циједи и посљедњу кап, коју бивши фудбалер носи у себи. А, по свему судећи, тог флуида има баш оцједито.

понедељак, октобар 3, 2011 / 05:19

Након каријере спортисте, која је окончана провалом да намјешта мечеве; Дени Миан, зван Опаки Строј (то се у енглеском, заправо, римује), одаје се алкохолу и очају. Пијан напада полицију, и заглави три године у бајбок.

Ту допада руку корумпиране управе, против које се бори уз помоћ цимера. Управник захтјева да тренира затворски тим, чему се супротставља заповједник страже.

Рјешење сви волимо. Дени тренира затворенике, па ће играти против стражара. У свему томе, пријети му се могућношћу да одради читаву казну. Без условног пуштања. Има великих проблема, али сви знамо да ће бити хепиенда. Види се по обрвама главног глумца.

Прије Двије чађаве двоцијевке, он је заиста био фудбалер незгодне нарави, али не баш популаран као у сценарију. Играо је само за репрезентацију Велса, а и то преко бабиног поријекла.

Национално-терапеутски филм, са моралистичком поруком: Свако има другу шансу. Поготово ако воли ногомет. Снимљен је више него пристојно, и сав усмјерен против хипокризије из владајуће елите.

 

(Редитељ: Бари Сколник; Улоге: Вини Џонс, Дејвид Кели, Дејвид Хемингс)Оставите одговор