Одлазак првог Роналда

Четири мјесеца након што је растужио планету и објавио завршетак каријере, Луис Назарио да Лима Роналдо се и званично опростио од фудбалских терена у дреса Бразила и ставио тачку на блиставу каријеру која је помјерила границе модерног фудбала. Част да присуствује одласку у легенду једног од најбољих играча свих времена имала је Румунија, у веома […]

среда, јун 8, 2011 / 17:24

Четири мјесеца након што је растужио планету и објавио завршетак каријере, Луис Назарио да Лима Роналдо се и званично опростио од фудбалских терена у дреса Бразила и ставио тачку на блиставу каријеру која је помјерила границе модерног фудбала.

Част да присуствује одласку у легенду једног од најбољих играча свих времена имала је Румунија, у веома емотивној ноћи за све Бразилце, као и љубитеље "бубамаре".

Прави Роналдо је по договору у игру ушао у 30. минуту првог полувремена при резултату 1:0, а у последњих 15 минута у каријери промашио је три изгледне прилике да се од фудбала опрости на начин по којем га сваки заљубљеник у игру и памти – голом.

"Ел Феномено" је по завршетку полувремена изашао са терена последњи пут и обратио се навијачима. а 30.000 људи је наставило да скандира његово име до краја меча, између осталог и због блиједе партије националног тима у другом дијелу игре.

"Опростите ми, имао сам три добре шансе, али нисам успио да постигнем гол у последњих 15 минута на терену. Била би ми то мала награда за све што сте учинили за мене. Желим пуно да вам се захвалим што сте ме прихватили оваквог какав јесам, што сте плакали када и ја, и смијали се када сам то и ја чинио. Хвала вам, из дубине душе", рекао је Роналдо.

Међу 30.000 навијача у Сао Паулу били су и Роналдова жена, Биа Ентони, његово четворо дјеце Роналд, Алекс, Марија Софија и Марија Елис, као и његови родитељи Нелио и Соња.

Током другог полувремена дебељушкасти Бразилац се свима захвалио и преко Твитера.

"Хвала вам свима, била је ово сјајна журка! Опростите ми за промашене прилике и хвала вам на љубави, поштовању и пажњи коју сте ми увијек посвећивали", написао је "Ел Феномено".Оставите одговор