Одбачен програм рада Владе Дистрикта

У поподневном дијелу засједања у сриједу посланици Скупштине Брчко дистрикта одбацили су Програм рада локалне Владе за ову годину, иако је у овој локалној заједници важећи концентрациони концепт власти. Против овог документа гласали су посланици из СДП-а. Предсједник Скупштине и брчанског СДП-а Есад Атић истакао је да девет посланика те партије нису гласали за извјештајно-планска […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 12:14

У поподневном дијелу засједања у сриједу посланици Скупштине Брчко дистрикта одбацили су Програм рада локалне Владе за ову годину, иако је у овој локалној заједници важећи концентрациони концепт власти.

Против овог документа гласали су посланици из СДП-а. Предсједник Скупштине и брчанског СДП-а Есад Атић истакао је да девет посланика те партије нису гласали за извјештајно-планска документа Владе у овој години, "пошто је пресудну улогу у њиховом креирању имао бивши градоначелник Драган Пајић, који је био у сукобу интереса".

"Када је овај програм припреман био сам један од вас и стога не сносим одговорност за његове евентуалне недостатке", одговорио је нови градоначелник Мирослав Гаврић, посланицима који су га прозивали.

Након одбијања Програма нико још званично није отворио питање њене даље позиције, с обзиром да би то било уобичајено у парламентарној демократији.Оставите одговор