Обрадовић први званично понудио оставку

Министар просвјете Србије Жарко Обрадовић први је министар који је званично дао оставку у оквиру процеса реконструкције Владе Србије. Обрадовић је оставку доставио премијеру и генералном секретаријату Владе и док се она разматра у наредним данима користиће годишњи одмор. Обрадовић, чија се оставка незванично доводи у везу са афером "мала матура", јуче и формално растао […]

субота, август 10, 2013 / 10:08

Министар просвјете Србије Жарко Обрадовић први је министар који је званично дао оставку у оквиру процеса реконструкције Владе Србије.

Обрадовић је оставку доставио премијеру и генералном секретаријату Владе и док се она разматра у наредним данима користиће годишњи одмор.

Обрадовић, чија се оставка незванично доводи у везу са афером "мала матура", јуче и формално растао од колега и захвалио им на сарадњи, наводе "Вечерње Новости".

Министар саобраћаја и Обрадовићев колега из СПС-а Милутин Мркоњић, који је најавио оставку, обавијестио је министре да ће водити ресор саобраћаја док се реконструкција не оконча и не изабере његов насљедник.

До формирања новог тима, своје обавезе формално ће обављати и одлазећи министри из СНС-а Горан Кнежевић, Братислав Петковић и Алиса Марић.

Функционери УРС-а Млађан Динкић, Сузана Грубјешић и Верица Калановић су на годишњем одмору, али неће подносити оставке до сједнице парламента на којој ће бити инаугурисан нови кабинет.Оставите одговор