О. Тадић: Очекујем да се политичка сцена уразуми

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић очекује од лидера странака које чине колегпарламента БиХ да на сутрашњем састанку у Сарајеву нађу рјешење да коначно буде формиран Савјет министара БиХ. "Очекујем да се уразуми политичка сцена, да се престане са максималистичким захтјевима и са причом о странкама побједницима, када нико никога у БиХ не може побиједити и да […]

среда, септембар 14, 2011 / 15:41

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић очекује од лидера странака које чине колегпарламента БиХ да на сутрашњем састанку у Сарајеву нађу рјешење да коначно буде формиран Савјет министара БиХ.

"Очекујем да се уразуми политичка сцена, да се престане са максималистичким захтјевима и са причом о странкама побједницима, када нико никога у БиХ не може побиједити и да се тражи рјешење да коначно буде формиран Савјет министара БиХ", каже Тадић.

Тадић је рекао новинарима у паузи сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ да је став СДС-а да се о политичким питањима, у начелу, говори уз сагласност политичких актера, уз задовољење парламентарне процедуре и процедуре у Савјету министара БиХ.

Према његовом мишљењу, састанци попут оног у Мостару и сутрашњег у Сарајеву нису спорни, јер су то политички састанци какви постоје и у другим земљама, али је спорно што се на преговарачки сто ставља закон о попису становништва који је техничке природе.

Изражавајући разочарење што данас у Дому народа није усвојен закон о попису становништва, Тадић, који је предсједавасјући овог дома, очекује да људи који имају примједбе на закон, а не износе их јавно, коначно то учине и да закон који је искључиво техничке природе буде усвојен.

"За овај закон нису посебно заинтересовани ни српски народ, ни Република Српска, нити он посебно задовољава њихове интересе. Он је у интересу свих у БиХ. У његовом доношењу активно учествује РС, а други су пасивни и доводе у пуитање закон који тражи ЕУ", појаснио је Тадић.

Говорећи о могућности блокирања ИПА фондова, он је рекао да су за то одговорни сви који коче процесе који воде ка формирању Савјета министара БиХ.Оставите одговор