О. Тадић: Нећу да учествујем тамо гдје се позивају аутономне покрајине Србије

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић обавијестио је предсједника Народне скупштине Мађарске Ласла Коверу да неће учествовати на 5. конференцији предсједника парламената земаља западног Балкана, јер се не слаже са чињеницом да су на овај скуп позвани предсједници скупштина аутономних покрајина Србије, али не и предсједници парламената Републике Српске и Федерације БиХ. Тадић […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 12:28

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић обавијестио је предсједника Народне скупштине Мађарске Ласла Коверу да неће учествовати на 5. конференцији предсједника парламената земаља западног Балкана, јер се не слаже са чињеницом да су на овај скуп позвани предсједници скупштина аутономних покрајина Србије, али не и предсједници парламената Републике Српске и Федерације БиХ.

Тадић у саопштењу наводи да су га унутрашњо политичка логика и непостојање јасних стандарда при одлучивању о овом питању довели до закључка да би учествовањем у раду конференције на посредан начин прихватио околности са којима се истински и дубоко не може сагласити.

Подсјетивши да је ранији предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Милорад Живковић на 4. конференцији 2009. указао на ове чињенице, Тадић је изразио жаљење што ове Живковићеве примједбе нису уважене и "што неће подијелити радост заједничке сарадње у вези са темама које ће се наћи на дневном реду".

Он је Коверу поручио да су врата сарадње између парламената двије земље на принципијелним и равноправним основама увијек отворена.Оставите одговор