НСРС: Џомбић о Јелшинграду

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је Влада РС раније купила имовину бањалучке Фабрике алатних машина /ФАМ/ "Јелшинград", а затим формирала ново предузеће "Нови Јелшинград" да би дала шансу радницима да буду запослени у новој фирми, конкурентној на тржишту. Џомбић је током "Актуелног часа – питања предсједнику Владе РС" у Народној скупштини РС, […]

уторак, септембар 20, 2011 / 11:58

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је Влада РС раније купила имовину бањалучке Фабрике алатних машина /ФАМ/ "Јелшинград", а затим формирала ново предузеће "Нови Јелшинград" да би дала шансу радницима да буду запослени у новој фирми, конкурентној на тржишту.

Џомбић је током "Актуелног часа – питања предсједнику Владе РС" у Народној скупштини РС, рекао да Влада РС без обзира на добру вољу, "не може на свој захтјев ставити измирење радника у први исплатни ред, јер се у завосности од прикупљених средстава стечајне масе измирују различити повјериоци – први и општи исплатни ред".

"Најбоље информације о томе како ће бити обештећени радници могу добити од стечајног управника. Влада РС се, евентуално кроз одређени програм предузећа која су отишла у стечај, може у наредном периоду бавити социјалним збрињавањем радника", истакао је Џомбић, одговарајући на питање посланика СНСД-а Срђана Мазалице када ће радницима овог предузећа бити повезан радни стаж.

Влада РС купила је имовину ФАМ "Јелшинград" за 8,2 милиона КМ и недавно је продала имовину "Новог Јелшинграда" – Фабрике алатних машина Грађевинском предузећу "Крајина" за 6,85 милиона КМ.Оставите одговор