Ново рочиште за терористички напад у Бугојну

У Суду БиХ сутра ће бити настављено рочиште оптуженим за терористички напад на Полицијску станицу у Бугојну, у предмету "Харис Чаушевић и други". На претходном рочишту, које је одржано 17. маја, присуствовали су само првооптужени Чаушевић и Аднан Харачић, док се на суђењу нису појавила преостала четворица оптужених за овај напад, као и за помоћ […]

понедељак, мај 23, 2011 / 11:20

У Суду БиХ сутра ће бити настављено рочиште оптуженим за терористички напад на Полицијску станицу у Бугојну, у предмету "Харис Чаушевић и други".

На претходном рочишту, које је одржано 17. маја, присуствовали су само првооптужени Чаушевић и Аднан Харачић, док се на суђењу нису појавила преостала четворица оптужених за овај напад, као и за помоћ починиоцу након извршења кривичног дјела, саопштено је Суда БиХ.

На претходном рочишту саслушан је и свједок тужилаштва, полицајац Јосип Алвира који је на дан терористичког напада примијетио сумњиво лице како се удаљава иза Полицијске станице.

Алвира је у свједочењу рекао да је са колегом Бранком Арежином, пошто нису били наоружани, пошао у станицу по наоружање када се чула јака детонација.

Активирањем импровизоване експлозивне направе 27. јуна прошле године, коју је Чаушевић поставио на зид Полицијске станице у Бугојну, погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а теже је повријеђена полицајац Едина Хиндић, док је неколико полицајаца задобило лакше повреде.

Том приликом, како је процијењено, нанесена је материјална штета виша од 700.000 КМ.Оставите одговор