11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Новица Зековић зна пут до истине

У бијељинској Народној библиотеци "Филип Вишњић" синоћ је промовисана књига "Путујте са мном кроз свемир, до истине" аутора Новице Зековића. Према ријечима аутора, књига је написана да би упутила људе ка истини о настанку природе, која је једина истина, те да коригује многе неистине наука. "Оно што ми учимо у географији, о клими или на […]

субота, новембар 20, 2010 / 11:15

У бијељинској Народној библиотеци "Филип Вишњић" синоћ је промовисана књига "Путујте са мном кроз свемир, до истине" аутора Новице Зековића.

Према ријечима аутора, књига је написана да би упутила људе ка истини о настанку природе, која је једина истина, те да коригује многе неистине наука.

"Оно што ми учимо у географији, о клими или на примјер како је настала земљина површина је уствари једна неистина. Управо у књизи ћете наћи објашњења како је све то настало – откуд вода на земљи, планине, пећине и тако даље", рекао је Зековић.

Он је додао да је до свих сазнања долазио кроз цјелокупно образовање, али и посвећеним радом на изучавању географије, биологије, астрономије и физике, те да је себи објаснио неке ствари тако што је кориговао своје мишљење провјеравајући га у пракси.

Говорећи о књизи, рецензент Миодраг Вуковић рекао је да она у себи садржи огроман дио знања које је аутор покушао да сажме.

"Он први јавно говори о пробојима према новим парадигмама и дио езотеријског сазнања, које је још од Платона и Аристотела стрпано под тепих, извлачи и дели са широм јавношћу", навео је Вуковић, додавши да се у томе огледа храброст аутора.

Он је истакао да је Зековић постигао добре резултате јер, како је навео, апсолутно знање не постоји, оно може бити само релативно и питање је докле се може освајати та релативност.Оставите одговор