Нови свјетски сукоби би могли настати због мањка жена

Проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година биће једнако велик као и климатске промјене, тврде демографи истичући како је управо тај фактор могући идући ‘окидач’ за нови свјетски рат. Према ријечима Кристофа Гуилмота, безбједност ће угрозити агресивне нежење. Бројни свјетски демографи упозоравају на нову пријетњу која би могла угрозити безбједност у свијету у којем […]

недеља, 30 октобра, 2011 / 14:22

Проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година биће једнако велик као и климатске промјене, тврде демографи истичући како је управо тај фактор могући идући ‘окидач’ за нови свјетски рат.

Према ријечима Кристофа Гуилмота, безбједност ће угрозити агресивне нежење.

Бројни свјетски демографи упозоравају на нову пријетњу која би могла угрозити безбједност у свијету у којем живи око седам милијарди људи. Ријеч је недостатку жена!

Француски демограф Кристоф Гуилмото упозорава да ће живот на земљи угрозити агресивне нежење које ће се борити за своје жене. Посебно критичне по том питању биће Индија и Кина, јер тамо родитељи бирају пол дјетета притом се често одлучујући на прекид трудноће када на свијет треба доћи дјевојчица. Стога многи упозоравају да ће проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година бити једнако тежак као и климатске промјене, пише АФП.

Природним се сматра да се на сваких 104 до 106 мушкараца роди 100 жена. Свако одступање од тога може се објаснити само утјецајем неприродних фактора. Према статистичким подацима из Индије и Вијетнама на 112 дјечака роди се 100 дјевојчица. У Кини је однос 120 према 100 у корист мушке дјеце. Демографи упозоравају да се тај тренд шири и на јужни Кавказ, а примијећен је и у Србији и БиХ.

У свијету данас недостаје, тврде стручњаци, 160 милиона жена. Резултат је то традиционалних погледа по којима су у обитељи пожељнији синови, смањења плодности те проблема доступности контрацепцијских таблета.

Неки стручњаци тврде да ће помањкање жена у одређеним земљама довести до ситуација у којем ће једна жена имати више супружника.

Политологзи женског пола, Валери Худсон и Андреа ден Боер, сматрају да ће азијске државе с превише мушкараца представљати безбједносну пријетњу за западне државе.

"Државе с несразмјером између сполова могу бити вођене само ауторитарно уз сузбијање насиља ‘код куће’ и извоза у иностранство кроз колонизацију и рат", тврде. 0 КОМЕНТАРА

 1. Вода,нафта,злато,дијаманти…па сад и жене?Проће доста времена док жене не постану предмет сукоба.А и како би се ти ратови водили?Освајачки,а плен би се мерио по количини отетих жена?B-)

 2. ово је изузетно забрињавајуће. до сада смо се уљуљкивали да на свијету има више жена, кад оно…

 3. Rijetko se uloguje u frontal da ostavim komentar, ali ovakvu GLUPOST moram prokomentarisati!
  Prije 7 dana gledam dokumentarac o ruskinjama koje su otisle u Tursku da se udaju jer u Rusiji nema dovoljno muskaraca. A takodje citam price o propadanju Y hromozoma…
  SAMO JEBU NAROD U ZDRAV MOZAK!

 4. оо ма није могуће..ее ал сам се зато ја на вријеме обезбедио, са пар дефицитарних комада B-)

 5. Кажу да ће мушкарци због мањка жена бити нервозни!
  Па јел наш додо зато нервозан,јел цвијановићка оманула?

 6. То значи, ако нас сада буде више, да ћемо моћи да имамо више типова? Шеријат са замијењеним улогама! 😀

  Уопште не би било лоше! 😀

  Стварно се свашта пише! Мада, ово за Кину и Индију јесте забрињавајуће.

 7. ти ћеш се Ањице начекати у БЛ за ту „несташицу“, колико се сјећам некад је био паритет 7 комада типа женскиња на једног мушкарца!;)

  Да ли је и сада исто или није нисам баш сигуран?

 8. Не бој се ти за мене! 😀

  Елем, није истина. Ако се погледа попис из 1991. види се да је чак више жена.

  Нема несташице! 😀

 9. B-)

  губиш се лагано мачко, ето шта ти је данас ко да ћеш поскупити, а можда си већ умислила ту „несташицу“ женскиња, па оно бираш и смишљаш додатне референце потенцијалних просаца…

 10. Svakakvih gluposti vidjeh ali ovo je najveca do sada.
  Rat zbog zena…
  Evo dacu ja svoju bez ispucanog metka.B-)
  U zamjenu se dobrovoljno predajem da popunim gdje treba u drugim mjestima gdje fali muskaraca.

  Anja,sta ce ti zenski serijat?Zamisli koliko lovarna trebas biti da financiras jedno 6-7 pivopijaB-)
  U muskom serijatu zenama je zabranjeno raditi pa je logicno i da u zenskom zensko bude glavni financijer a da muski nista ne rade.
  P.S.Odi u Crnu Goru i napravices takav harem muskaraca za tren okaB-)

 11. jahac, 31.10.2011. 13:31:31

  Ма зезам се. Један, али вриједан је више него довољан! 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *