Нови свјетски сукоби би могли настати због мањка жена

Проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година биће једнако велик као и климатске промјене, тврде демографи истичући како је управо тај фактор могући идући ‘окидач’ за нови свјетски рат. Према ријечима Кристофа Гуилмота, безбједност ће угрозити агресивне нежење. Бројни свјетски демографи упозоравају на нову пријетњу која би могла угрозити безбједност у свијету у којем […]

недеља, октобар 30, 2011 / 14:22

Проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година биће једнако велик као и климатске промјене, тврде демографи истичући како је управо тај фактор могући идући ‘окидач’ за нови свјетски рат.

Према ријечима Кристофа Гуилмота, безбједност ће угрозити агресивне нежење.

Бројни свјетски демографи упозоравају на нову пријетњу која би могла угрозити безбједност у свијету у којем живи око седам милијарди људи. Ријеч је недостатку жена!

Француски демограф Кристоф Гуилмото упозорава да ће живот на земљи угрозити агресивне нежење које ће се борити за своје жене. Посебно критичне по том питању биће Индија и Кина, јер тамо родитељи бирају пол дјетета притом се често одлучујући на прекид трудноће када на свијет треба доћи дјевојчица. Стога многи упозоравају да ће проблем мањка пунољетних жена током идућих 50 година бити једнако тежак као и климатске промјене, пише АФП.

Природним се сматра да се на сваких 104 до 106 мушкараца роди 100 жена. Свако одступање од тога може се објаснити само утјецајем неприродних фактора. Према статистичким подацима из Индије и Вијетнама на 112 дјечака роди се 100 дјевојчица. У Кини је однос 120 према 100 у корист мушке дјеце. Демографи упозоравају да се тај тренд шири и на јужни Кавказ, а примијећен је и у Србији и БиХ.

У свијету данас недостаје, тврде стручњаци, 160 милиона жена. Резултат је то традиционалних погледа по којима су у обитељи пожељнији синови, смањења плодности те проблема доступности контрацепцијских таблета.

Неки стручњаци тврде да ће помањкање жена у одређеним земљама довести до ситуација у којем ће једна жена имати више супружника.

Политологзи женског пола, Валери Худсон и Андреа ден Боер, сматрају да ће азијске државе с превише мушкараца представљати безбједносну пријетњу за западне државе.

"Државе с несразмјером између сполова могу бити вођене само ауторитарно уз сузбијање насиља ‘код куће’ и извоза у иностранство кроз колонизацију и рат", тврде.0 КОМЕНТАРА

 1. То значи, ако нас сада буде више, да ћемо моћи да имамо више типова? Шеријат са замијењеним улогама! 😀

  Уопште не би било лоше! 😀

  Стварно се свашта пише! Мада, ово за Кину и Индију јесте забрињавајуће.

 2. Svakakvih gluposti vidjeh ali ovo je najveca do sada.
  Rat zbog zena…
  Evo dacu ja svoju bez ispucanog metka.B-)
  U zamjenu se dobrovoljno predajem da popunim gdje treba u drugim mjestima gdje fali muskaraca.

  Anja,sta ce ti zenski serijat?Zamisli koliko lovarna trebas biti da financiras jedno 6-7 pivopijaB-)
  U muskom serijatu zenama je zabranjeno raditi pa je logicno i da u zenskom zensko bude glavni financijer a da muski nista ne rade.
  P.S.Odi u Crnu Goru i napravices takav harem muskaraca za tren okaB-)

Оставите одговор