Нови Сад: Представљање "Библиографије Иве Андрића"

Библиографија Иве Андрића, штампана поводом вијека од објављивања првог његовог дјела и 50 година од добијања Нобелове награде, биће следећег уторка свечано представљена у Огранку САНУ у Новом Саду, најавила је Библиотека Матице српске (БМС). То заједничко издање Задужбине Иве Андрића, САНУ и БМС је најобимније дјело те врсте у српској култури када је ријеч […]

петак, октобар 14, 2011 / 18:33

Библиографија Иве Андрића, штампана поводом вијека од објављивања првог његовог дјела и 50 година од добијања Нобелове награде, биће следећег уторка свечано представљена у Огранку САНУ у Новом Саду, најавила је Библиотека Матице српске (БМС).

То заједничко издање Задужбине Иве Андрића, САНУ и БМС је најобимније дјело те врсте у српској култури када је ријеч о стваралаштву једног аутора, које окупља 15.647 јединица на 49 језика, од којих 5.779 Андрићевих књига и прилога као и 231 књигу и 9.637 текстова о њему.

Библиографију је, уз сарадничку подршку Андрићеве задужбине, урадио ауторски тим БМС који је координисала Љиљана Клевернић а главни и одговорни уредник тог издања је дописни члан САНУ и управник БМС Миро Вуксановић.

Рецензенти су академици Предраг Палавестра и Никша Стипчевић.

„Библиографија Иве Андрића” урађена је у електронском каталогу БМС и доступна је интернет страници www.бмс.рс а књига великог формата од 1.080 страница штампана је у малом тиражу и намијењена је као поклон научним и народним библиотекама, лекторатима, славистичким центрима и другим установама.Оставите одговор