Нови наставак стрипа Астерикс и Обеликс

Аутори новог наставака о стрипа авантурама Астерикса и Обелиска биће Жан Ив-Фере и Фредерик Мебарки, преносе француски медији. Један од најпопуларнијих стрипова о авантурама двојице галских јунака Астерикса и Обелиска улази у нову еру пошто од сада сва издавачка права популарног „Астерикса” припадају кући „Ашет”. Ова издавачка кућа одлучила се да аутор новог серијала популарног […]

уторак, јул 26, 2011 / 09:35

Аутори новог наставака о стрипа авантурама Астерикса и Обелиска биће Жан Ив-Фере и Фредерик Мебарки, преносе француски медији.

Један од најпопуларнијих стрипова о авантурама двојице галских јунака Астерикса и Обелиска улази у нову еру пошто од сада сва издавачка права популарног „Астерикса” припадају кући „Ашет”.

Ова издавачка кућа одлучила се да аутор новог серијала популарног стрипа буде Жан-Ив Фери познат као писац стрипова „Повратак на земљу”, док ће за цртеже бити задужен досадашњи асистент за дизајн Фредерик Мебарки.

Ова издавачка кућа сматра да ће ова сарадња трајати најмање двадесет година и да ће Фери и Мебарки бити достојни насљедници Ренеа Гошинија и Алберта Удерца, родоначелника стрипа о авантурама двојице галских јунака.Оставите одговор