Нови кајакаши и Србија: Далеко је од коначног договора

Предсједник Кајакашког савеза Србије изјавио да прелазак Далме Бенедек из мађарске у српску репрезентацију није готова ствар. Мирко Нишовић је путем саопштења за јавност демантовао писање листа "Мађар со", који је у суботу пренијела агенција Танјуг, а затим и многи српски медији. Речено је да ће вишеструка првакиња свијета Далма Бенедек убудуће наступати под српском […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 07:58

Предсједник Кајакашког савеза Србије изјавио да прелазак Далме Бенедек из мађарске у српску репрезентацију није готова ствар.

Мирко Нишовић је путем саопштења за јавност демантовао писање листа "Мађар со", који је у суботу пренијела агенција Танјуг, а затим и многи српски медији.

Речено је да ће вишеструка првакиња свијета Далма Бенедек убудуће наступати под српском заставом, с обзиром на то да се удала за нашег кануисту Душана Ружичића, као и ради лакшег "вађења" визе за Олимпијске игре.

У мађарском женском кајаку влада тако јака конкуренција, да Бенедек није успјела да се пласира на последње три Олимпијаде!

"Ја јесам упознат са целом ситуацијом, али сам изненађен како се медији у Србији утркују да пренесу ексклузиву, као да је то већ готова ствар. Морамо бити мало стрпљивији", поручио је Нишовић.

Први човјек КСС искористио је прилику да се осврне и на причу око могућег повратка Наташе Душев Јанић у Србију, која се појавила након ОИ у Лондону.

"Мислим да је цела ситуација пренапумпана и да смо непотребно дизали тензију. Ја ћу само рећи да се преговори воде у том правцу. Ма колико се неко трудио да их оповргне и демантује, они постоје, али КСС са тим нема апсолутно никакве везе. То је у Наташином случају на релацији са ОКС. Они завршавају читав посао", стоји у саопштењу.

"Свима мора да буде јасно да је наш буџет премали да би могао да ‘истрпи’ Наташу и њен тим као праву звезду".

Према Нишовићевим ријечима, српски савез није врбовао ниједну од двије трофејне кајакашице, већ су "и једна и друга изразиле жељу да дођу и веслају за Србију, а ми их оберучке прихватамо".

"За Бенедекову не би требало да буде спорно, док у Наташином случају посао завршава ОКС. И у једној и у другој ситуацији мађарска федерација даје своју коначну реч, а и Међународна кајакашка федерација (ИЦФ) се пита".

Нишовић је потврдио и могућност доласка Бугарина Кристијана Душева, који је син мужа Наташе Јанић из претходног брака.

Следећа изјава нашег трофејног кајакаша најбоље говори колико је ситуација у овом спорту чудна, када су у питању трансфери из једне у другу земљу…

"Душев би могао да појача нашу мушку екипу. То је била његова жеља још прошле године, када је веслао за Турску, па су испале неке компликације са њиховом националном федерацијом. Он није био задовољан статусом, па је у међувремену турски дрес заменио мађарским. Могао би да пређе код нас заједно са Наташом".Оставите одговор