Нове поплаве у Приједору: Прве информације кажу да је заплављено 200 кућа

Киша која је од јуче у послијеподневним часовима па до раних јутарњих часова падала на подручју града Приједора заплавила је, према првим процјенама са терена, око 200 кућа, а пало је зависно од локације око 45,5 литара кише по метру квадратном.

недеља, јул 10, 2022 / 11:32

Ситуација је тренутно много повољнија и врло мали број кућа је заплављен јер се врши непрекидно испумпање и одвођење воде са заплављеног подручја, из подрума кућа и природних депресија на терену и пребацује се у канализациону мрежу и водоток ријеке Милошевице, гдје се вода вратила у корито.

У току ноћи је 15 стамбених објеката било угрожено уласком воде у просторије кућа , а тренутно угрожених објеката нема.

Надлежне службе су током ноћи прво интервенисале у улицама Славка Родића и Козарској у тренуцима када је пала и највећа количина кише и када је на терен изведена тешка механизација која је помогла у прављењу насипа и испумпавању воде.

Око 22:00 часа почело је усложњавање ситуације у насељу Тополик јер је Милишевица почела да се излијева, а онда се око поноћи то пренијело и на насеље Врбице и током ноћи је трајало предузимање мјера које су , на неки начин и у задатим условима, биле сврсисходне.

Поправљање ситуације је почело око четри часа ујутру и тренутно киша не пада, за коју има прогнозе током дана, али се вјерује да количне падавине неће бити ни приближне синоћним.

Сада су сви водотоци у кориту. На терену нема воде нема поплављених објеката, а има штете на путним комуникацијама и инрфаструктури о чему слиједе информације. О свим осталим подацима са терена бићете благовремено обавијештавани.Оставите одговор