Њемачка очекује Украјину у ЕУ

Њемачка очекује да би Украјина већ ове године могла да потпише Споразум о придруживању са Европском унијом, изјавио је на прес конференцији у Кијеву њемачки вицеканцелар и министар спољних послова Гидо Вестервеле. „Желио бих да тај споразум буде потписан већ ове године”, рекао је шеф њемачке дипломатије на заједничком брифингу са украјинским министром иностраних послова […]

четвртак, март 3, 2011 / 07:59

Њемачка очекује да би Украјина већ ове године могла да потпише Споразум о придруживању са Европском унијом, изјавио је на прес конференцији у Кијеву њемачки вицеканцелар и министар спољних послова Гидо Вестервеле.

„Желио бих да тај споразум буде потписан већ ове године”, рекао је шеф њемачке дипломатије на заједничком брифингу са украјинским министром иностраних послова Константином Гришченком, пренијела је украјинска агенција Лигабизнисинформ.

Вестервеле је рекао да Њемачка подржава Украјину и „посматра је као део европског простора”, као и да ЕУ предлаже Украјини, као следећи корак, Споразум о придруживању, „који ће отворити велике шансе Украјини за повећање њеног благостања”.

Вестервеле се срео и са бившом премијерком а сада лидером опозиционе странке Отаџбина Јулијом Тимошенко којој је рекао, како је наведено на њеном интернет сајту, да „постоји само један пут у ЕУ” и да је то „пут преко моста демократије”.

Њемачки вицеканцелар је рекао да он и немачка влада подржавају европске тежње Украјине.Оставите одговор