Нико из СДА неће присуствовати прослави Дана Републике Српске

БАЊА ЛУКА – Функционери СДА ни ове године неће присуствовати прослави Дана Републике Српске, који се обиљежава 9. јануара пишу "Независне новине". Наиме, фама око тога да ли Српска тога дана обиљежава Дан Републике или пак крсну славу Светог архиђакона Стефана настављена је и ове године, па су тако бошњачки функционери из СДА оцијенили неприхватљивим […]

уторак, јануар 4, 2011 / 13:17

БАЊА ЛУКА – Функционери СДА ни ове године неће присуствовати прослави Дана Републике Српске, који се обиљежава 9. јануара пишу "Независне новине".

Наиме, фама око тога да ли Српска тога дана обиљежава Дан Републике или пак крсну славу Светог архиђакона Стефана настављена је и ове године, па су тако бошњачки функционери из СДА оцијенили неприхватљивим да се за Дан РС прославља и крсна слава, наводи лист.

– Мислим да ћу свакако бити на путу, али и да нисам не бих дошао. Разлог је тај што се не може прослављати крсна слава и ентитет не може имати крсну славу – рекао је потпредсједник Народне скупштине РС Рамиз Салкић додајући да се овим крше принципи секуларизације.

Исти став, каже Салкић, има цијело руководство СДА, која по традицији не присуствује овом догађају, наглашавајући да обиљежавање Дана РС има вјерски, а не државни карактер.Оставите одговор