Нијемци хвале: Турски електрични аутомобил конкурент Тесли и Фолксвагену

Њемачки дневник Франкфуртер Алемајне Цајтунг пренио је да ће електрично турско возило које производи турска Иницијативна група за аутомобиле (ТОГГ) бити велики изазов и конкурент за аутомобиле у његовој класи, попут Тесле и Фолксвагена.

понедељак, април 12, 2021 / 06:40

Дневник је пренио да ТОГГ гарантује да ће са једном батеријом аутомобил моћи прећи више од 500 км, да ће пуњење батерије до 80 посто трајати само пола сата на свим бензинским пумпама те да ће се аутомобил продавати по конкурентној цијени.

У вијести се преноси да ће "турски електрични аутомобил бити изазов и конкурент осталим потенцијалним конкурентима, попут Тесле и Фолксвагена", преноси ТРТ.

Њемачки дневник је пренио да пандемија КОВИД-19 није засметала наставку производње овог аутомобила, те да компанија ТОГГ умјесто ријечи "аутомобил" преферира кориштење термина "паметна машина".

Истиче се да ће ТОГГ већи дио компоненти за аутомобил производити у Турској, да ће у почетку удио производње у Турској износити 51 одсто и да ће се временом тај проценат повећавати.

На крају вијести новинар Андреас Михм је поручио: ¨Запишите име ТОГГ¨.Оставите одговор