Није глума: Петар Ђокић честитао Народном позоришту 90 година постојања

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић упутио је директорици Народног позоришта Републике Српске Маји Додиг честитку поводом деведесете годишњице постојања и рада ове установе.

среда, септембар 23, 2020 / 23:20

Честитајући руководству, глумцима, редитељима, драматурзима и свим запосленим у Народном позоришту овај значајан јубилеј, Ђокић је нагласио да је Народно позориште једна од најстаријих установа културе и храм умјетности не само у Српској него и у БиХ:

"Народно позориште Републике Српске је у својих деведесет година постојања било темељ на ком је растао и развијао се културни и умјетнички живот Бањалуке, Врбаске Бановине, Босанке Крајине, а данас и Републике Српске. Мијењале су се регионалне, географске одреднице, али позориште је увијек било народно", каже се у честитки.

Ђокић истиче да су на даскама које живот значе у бањалучком храму богиње Талије израсла значајна глумачка имена, те да су извођена најзначајнија дјела домаћих и свјетских аутора.

"Вјерујем да ће у наредних деведесет година у бањалучком храму богиње Талије израсти нова плејада сјајних глумаца и да ће нови, млади аутори добити шансу да се остваре и дају свој допринос у позиционирању не само Народног позоришта него и Републике Српске на умјетничкој карти у региону и шире", каже се у честитки Петра Ђокића.Оставите одговор