Није Брејвик луд, може му се судити

Новом психијатријском проценом утврђено је да норвешки масовни убица Андерс Бехринг Брејвик, који је признао да је убио 77 људи, није луд и неурачунљив. Резултати нове процјене објављени су само шест дана прије почетка суђења 33-годишњем Норвежанину за тероризам, а супротни су резултатима претходне процјене, наводи АП. Приликом прве психијатријске процјене, љекари су закључили да […]

уторак, април 10, 2012 / 13:22

Новом психијатријском проценом утврђено је да норвешки масовни убица Андерс Бехринг Брејвик, који је признао да је убио 77 људи, није луд и неурачунљив.

Резултати нове процјене објављени су само шест дана прије почетка суђења 33-годишњем Норвежанину за тероризам, а супротни су резултатима претходне процјене, наводи АП.

Приликом прве психијатријске процјене, љекари су закључили да је Брејвик психотичан и тужиоци су наговестили да би, ако буде осуђен, требало да иде у психијатријску болницу, а не у затвор.

Брејвик је признао убиства, али не признаје кривицу. Он тврди да су напади били неопходно средство у „грађанском рату против ислама у Европи”.Оставите одговор