Није било довољно хладно пиво, морали смо полетjeти

Емотиван извјештај са Кастел рок феста, одржаног синоћ на бањолучкој тврђави. Пише: Сузана Маџарић Прво ћу од љуте ране која још крвари…до пива доћи била је научна фантастика! Па зашто ме нико од организатора никада не зове на савјетовање и лијепо на ону ливадицу, чим уђеш на Кастел па десно, поставити десет апарата за точење […]

субота, јун 4, 2011 / 11:13

Емотиван извјештај са Кастел рок феста, одржаног синоћ на бањолучкој тврђави.

Пише: Сузана Маџарић

Прво ћу од љуте ране која још крвари…до пива доћи била је научна фантастика! Па зашто ме нико од организатора никада не зове на савјетовање и лијепо на ону ливадицу, чим уђеш на Кастел па десно, поставити десет апарата за точење и ево рећи ћу: мирна Босна!

А да једноставно угасим мотор…

На нашој руинираној тврђави почело је трибјутом Азри, подпомогнуто нашим младим снагама и довољно је било видјети лица људи (посебно мало старије генерације) да знаш да су одлично одрадили посао.

А пиво…мислим, Хладно пиво! Баш као у поднаслову, послушајте њихову ствар Мотор, мени је у глави цијело јутро. Свирка је била добра, знају како покренути публику али…неки нови клинци, неки нови клинци, неки нови клинци!

Ми који смо загрљени са 16, 17 пјевали њихове пјесме са пивом на уснама па одеш мало бљуцнеш и наставиш, не одустајеш, синоћ смо се осјетили мало стари. На Кастелу је била одлична атмосфера али се нисам могла отети утиску да је било пуно оних који су их почели слушати задњих 2-3 године, знате оне којима је Ђуле (Ван Гог) икона и понекада скокну до "Круне".

Но, вриједна редакција била је и на тонској проби, јуче поподне, изјавила сам Мили љубав, али то је у оним већ споменутим годинама.

Мене не занима ко је бољи, Боинг или Ербас!

Било је дивно, ријечке п…то одрадише момачки! Полетих!

А мало смо их и интервјуисали раније, па рече басиста Мрле да не зна како Шабан изгледа и да ли му је коса опала због тога што је њихова обрада "Дођи да остаримо заједно" боља од његовог уратка. А на питање да ли се Брега боље показао код Северине, него они, пошто сада с њим чешће пјевуши, каже човјек да ће бити да је тако.

А свирка, свирка! Пустите приче, да се Лет 3 само глупира, да нема тог перформанса не би имали ништа итд.

Било је одлично, људи свирају, ма праше, и оставише душу синоћ на Кастелу. Били су одлични и ономад у дворани Борик, сада потврдише и вратише ми осмјех (нису моје кости још за пензије)!

То је био први дио Кастел рок феста. Три хрватска бенда су емигрирала на кратко у Бању Луку, бјежећи од опсаде, уочи слијетања папе Бендикта. У другом дијелу, крајем мјесеца, на Кастел долазе Електрични оргазам и Лајбах, између осталих.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор