Нетањаху: На Иран увјерљивом војном акцијом

ЈЕРУСАЛИМ – Израелски премијер Бењамин Нетањаху упозорио је данас да Иран неће обуставити развој свог нуклеарног програма уколико економске санкције против те земље не буду подурпте "увjерљивом војном опцијом". Нетањаху је подсjетио да је Иран до сада прекидао развој свог нуклеарног програма једино када је био суочен са могућношћу војне интервенције. Премијер Израела нагласио је […]

среда, јануар 12, 2011 / 08:11

ЈЕРУСАЛИМ – Израелски премијер Бењамин Нетањаху упозорио је данас да Иран неће обуставити развој свог нуклеарног програма уколико економске санкције против те земље не буду подурпте "увjерљивом војном опцијом".

Нетањаху је подсjетио да је Иран до сада прекидао развој свог нуклеарног програма једино када је био суочен са могућношћу војне интервенције.

Премијер Израела нагласио је у изјави новинарима страних медија у Јерусалиму, да је циљ власти у Ирану изградња нуклеарног оружја и додао да ће се они зауставити "само уколико буду суочени са вjеродостојном војном опцијом на крају тунела".

Нетањаху није прецизирао да ли ће Израел извршити напад на Иран уколико процијени да је то непходно. Агенција АП подсјећа да Израел на Иран гледа као на главну претњу у региону.Оставите одговор