Гугл убија судоку

Чини се како су дани за судоку , једну од најпопуларнијих логичких слагалица, заувијек одбројани и то захваљујући Гуглу. Интернет див је у своју понуду уврстио апликацију која у пар секунди рјешава слагалицу умјесто играча. Недавно побољшана апликација Гугле Гуглс користи камеру мобилног телефона да сними слику било које судоку слагалице, коју потом шаље натраг […]

среда, јануар 12, 2011 / 10:08

Чини се како су дани за судоку , једну од најпопуларнијих логичких слагалица, заувијек одбројани и то захваљујући Гуглу.

Интернет див је у своју понуду уврстио апликацију која у пар секунди рјешава слагалицу умјесто играча.

Недавно побољшана апликација Гугле Гуглс користи камеру мобилног телефона да сними слику било које судоку слагалице, коју потом шаље натраг у Гугле. Тамо Гуглови сервери израчунавају одговор и слику с рјешењем, то јест попуњеним кућицама, шаљу натраг кориснику.

Зависно од брзине интернет везе, на телефону до резултата судокуа могуће је доћи у свега неколико секунди.

"Тужан дан за обожаватеље судокуа. Једном када ријешите слагалицу сопственим можданим вијугама преплави вас осјећај задовољства. Надам се само да га Гугл неће убити новом апликацијом", изјавио је Фил Мек-Нил, уредник слагалица у Дневном телеграфу.

Гугл Гуглс функционише на принципу израде фотографије коју потом шаље у централни сервер. Тамо се питање упоређује с бројним одговорима које Гугле скрива у својој огромној бази података. А то значи да, осим убијања задовољства рјешавања судокуа, Гуглс нуди и препознавање познатих мјеста, реклама, баркодова и других ствари.

"Убица судокуа" доступан је на мобилним телефонима на Епл ОС и Гугл Андроид платформама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *