Ненад Стевандић

Могуће провокације у циљу угрожавања уставног положаја Српске

Поштовани грађани Републике Српске. Желим да вас обавјестим и упозорим да постоје велике могућности за изазивања инцидената путем различитих провокација које би узроковале нервозан и неприпремљен одговор из Републике Српске.

среда, март 9, 2022 / 22:03

То би лако могло да послужи као изговор за угрожавање нашег уставног положаја и интегритета саме Републике Српске.

Зато молим све грађане, Бошњаке и Хрвате а посебно Србе да сачувамо присебност, грађански мир и демократски поредак уважавајући се и поштујући међусобно као у најбољим временима и традицијама нашег заједничког живота на овим просторима.

Посебно апострофирајући одговорност српског народа у Републици Српској морам напоменути да никоме од нас долазак међународних војника у мисији Еуфора не представља проблем јер ми немамо намјере да било кога нападнемо или угрожавамо већ чак шта више и сами партиципирамо напорима за очување мира у Босни и Херцеговини те сви који долазе у мисији мира код нас имају отворена врата за контакте и сарадњу.

Сви заједно морамо остати посвећени очувању дејтонског устава и институционалном реаговању на сваки евентуални изазов, стално демонстрирајући своју одлучност да штитимо Републику Српску, демократске и цивилизацијске вриједности друштва уз уважавање и права сваког становника Републике Српске.Оставите одговор